Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president del Consell Comarcal de la Segarra es reuneix amb el director d’Interior a Lleida per abordar la Protecció Civil i el canvi climàtic a la comarca

Hi ha assistit acompanyat del conseller de Protecció Civil, Josep Giribets, i l'expert tècnic en Protecció Civil, Albert Pujol

DIVENDRES 27 OCTUBRE 2023

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, s’ha reunit aquest divendres amb el Director dels Serveis Territorials de l'Interior a Lleida, Xavier Garrós. Ho ha fet acompanyat del Conseller de Protecció Civil, Josep Giribets, i l'expert tècnic en Protecció Civil, Albert Pujol, en una trobada que ha servit per abordar la Protecció Civil i el canvi climàtic a la comarca, i les maneres de fer-hi front.

La reunió ha tingut com a principal objectiu abordar temes relacionats amb la Protecció Civil a la comarca de la Segarra, una zona de Catalunya que s'enfronta a reptes importants en matèria de seguretat i prevenció, especialment davant l'augment de fenòmens climàtics extrems i el canvi climàtic. Igualment, en l’àmbit de la Protecció Civil també s’ha abordat la col·laboració entre les administracions per elaborar un mapa integrat de masies, granjes i nuclis aïllats de la comarca.

Augé i Garrós han coincidit en la seva preocupació per l'impacte del canvi climàtic a la comarca, amb els riscos potencials associats a sequeres, incendis forestals, inundacions i tempestes cada vegada més freqüents i intenses. En aquest context, s’ha posat un èmfasi especial en la necessitat d'establir mesures de prevenció i estratègies de resposta efectives per protegir la seguretat i el benestar de la ciutadania segarrenca.

La importància de la col·laboració entre institucions

El President del Consell Comarcal, Ramon Augé, ha destacat la importància de la col·laboració interinstitucional per abordar aquests reptes i ha expressat el compromís del Consell Comarcal de la Segarra en treballar de la mà de les autoritats competents “per garantir la seguretat i la resiliència de la comarca davant els fenòmens climàtics adversos”, ha dit Augé.

Igualment, el Conseller de Protecció Civil, Josep Giribets, i l'expert tècnic en Protecció Civil, Albert Pujol, han exposat durant la trobada les accions i els projectes en marxa per millorar la preparació i la resposta davant situacions d'emergència i han agraït el suport i la cooperació de les autoritats regionals en aquesta important tasca.

Aquesta trobada ha marcat un pas significatiu cap a una millor preparació i protecció de la comarca de la Segarra davant els reptes que el futur pot presentar, i ha demostrat la importància de la col·laboració entre administracions per garantir la seguretat i el benestar de la comunitat.