Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president del Consell Comarcal de la Segarra es reuneix amb Acció Climàtica per abordar el subministrament del Segarra-Garrigues a la comarca

Ramon Augé i el conseller d’Aigües, Jordi Porti, han participat en una trobada amb el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, i amb subdirector General d'Infraestructures Rurals, Antoni Enjuanes

La trobada al Consell Comarcal de la Segarra
La trobada al Consell Comarcal de la Segarra

DILLUNS 30 OCTUBRE 2023

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, s’ha reunit amb el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, i amb subdirector General d'Infraestructures Rurals, Antoni Enjuanes, acompanyat del conseller d’Aigües del Consell Comarcal, Jordi Porti, amb l’objectiu d’abordar el subministrament del Segarra-Garrigues a la comarca.

L'objectiu principal de la reunió ha estat concretar els termes d'un nou conveni de col·laboració que permetrà el subministrament d'aigua des del canal del Segarra-Garrigues cap al sistema de gestió d'aigua potable del Consell. Aquest conveni suposarà una revisió i actualització dels acords preexistents, tenint en compte els canvis en les posicions de conseller i president, així com les noves necessitats i demandes del territori.

Dins de la nova proposta de conveni, destaca la concreció de la durada màxima anual de connexió al sistema de reg d'Aigües del Segarra-Garrigues (ASG), així com l'establiment d'una nova tarifa per abastament urbà, significativament inferior a l'actual tarifa agroindustrial. Durant el període normal de funcionament del canal a la Segarra, l'aigua se subministrarà a partir de la presa que es realitzarà al novembre, i el cost de l'aigua només reflectirà el cost de gestió i amortització del canal principal, així com el corresponent cànon de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) al pantà de Rialb.

L’aigua, imprescindible per al desenvolupament de la comarca

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, ha expressat la satisfacció de l'equip de govern del Consell per la predisposició del Departament d'Agenda Rural a atendre les necessitats de la comarca. Augé ha explicat que s’espera “que el Departament respongui favorablement a la nostra proposta de nou conveni, la qual és crucial per a poder subministrar aigua potable d'altíssima qualitat als municipis de la Segarra a un preu just. Sense dubte, per a la Segarra, l'aigua és vida, i sense aigua potable, el desenvolupament de la comarca esdevé inviable."

La trobada ha finalitzat amb la signatura del llibre d'honor del Consell de la Segarra per part del Secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, qui ha expressat la seva voluntat de treballar per garantir el subministrament d'aigua potable a la comarca de la Segarra.