Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple del Consell Comarcal de la Segarra aprova la Declaració d’ERC de la Segarra “Un repte global a escala local en la necessària transició cap a les energies renovables”.

El Ple del Consell Comarcal de la Segarra, en sessió ordinària de 23 de desembre del 2020, va aprovar per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació ( 10 vots a favor; Grups ERC-AM i CUP-AM i 9 en contra; Grups JuntsXCat i CP) la Declaració d’ERC de la Segarra davant del model d’implantació de l’energia eòlica i solar al territori.

Fotografia d'arxiu
Fotografia d'arxiu

DIMECRES 13 GENER 2021

NOTA DE PREMSA

                                                                               

El Ple del Consell Comarcal de la Segarra aprova la Declaració d’ERC de la Segarra “Un repte global a escala local en la necessària transició cap a les energies renovables”.

El Ple del Consell Comarcal de la Segarra, en sessió ordinària de  23 de desembre del 2020, va aprovar per majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació ( 10 vots a favor; Grups ERC-AM i CUP-AM i 9 en contra; Grups JuntsXCat i CP) la Declaració d’ERC de la Segarra davant del model d’implantació de l’energia eòlica i solar al territori.

Segarra.- Davant la situació actual de massificació i de previsió de sobremassificació de centrals eòliques a la Segarra, que a més a més va en contra del model de sistema energètic descentralitzat i de proximitat que és una de les principals finalitats de la Llei 16/2017, d’1 d’agost, del canvi climàtic, des de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Segarra, reunida en el Congrés Comarcal el dia 29 de novembre de 2020, va aprovar per unanimitat el present posicionament i acorda traslladar al Govern una declaració amb diferents demandes.

Demandes com per exemple, que el model de generació i distribució de les energies renovables ha de ser efectivament descentralitzat, distribuït i de proximitat. Que es planifiqui estratègicament i regular de manera adequada i coherent per evitar la sobremassificació i superconcentració de macrocentrals eòliques.

També constata que el model actual en base a macrocentrals eòliques i solars ha d’evolucionar cap a unes instal·lacions que disminueixin l’impacte sobre el paisatge, el medi ambient i el sòl agrari i no urbanitzable.

La declaració conclou que cal una modificació urgent i immediata del decret 16/2019, per acabar d’establir i comunicar els criteris socials, paisatgístics, mediambientals, agrícoles i d'equilibri territorial, i la paralització de totes les tramitacions i aprovacions de nous projectes fins que aquests criteris no estiguin aprovats i publicats.

Articles relacionats:

http://locals.esquerra.cat/segarra/article/105727/silvia-casola-cal-un-nou-model-que-permeti-deixar-de-dependre-dels-grans-oligopolis-energe

                                                                      

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat