Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple del Consell Comarcal aprova el Pla Comarcal de joventut 2022-2025.

El Ple també aprova inicialment el nou reglament del servei comarcal de gestió de residus que inclou canvis en l’ordenança de la deixalleria amb l’objectiu de fomentar encara més el reciclatge.

Moment del Ple a la Sala Francesc Buireu
Moment del Ple a la Sala Francesc Buireu

DIJOUS 31 MARÇ 2022

  • Nota de premsa

El Ple del Consell Comarcal aprova el Pla Comarcal de joventut 2022-2025.

El Ple també aprova inicialment el nou reglament del servei comarcal de gestió de residus que inclou canvis en l’ordenança de la deixalleria amb l’objectiu de fomentar encara més el reciclatge.

El Consell Comarcal va projectar, dimecres 30 de març, la sessió ordinària del Ple a la Sala Francesc Buireu i de forma presencial, tot i que es podia seguir in streaming pel canal youtube del Consell.

El Ple va aprovar el Pla Comarcal de Joventut de la Segarra (PCJS) que és l'eina de referència que ha de permetre desenvolupar les polítiques de joventut de la comarca per al període 2022-2025. Per poder redactar el present pla, es van passar unes quasi 2.000 enquestes a joves de 12 a 35 anys, i també es van entrevistar diferents agents de l'entorn de la persona jove (ajuntaments, serveis de salut, serveis socials, escoles i instituts, associacions juvenils i associacions no juvenils amb representació jove, entre altres).

Al Ple també es va fer l’aprovació inicial del reglament del servei comarcal de gestió de residus que presenta unes modificacions puntuals amb caràcter generalista a causa de l’evolució del servei. Com per exemple, el reglament de l’ordenança fiscal reguladora a la deixalleria per al control del volum de les deixalles. L’any 2021, la deixalleria de Cervera va rebre més d’11 mil usuaris i a Guissona, uns 7.500 usuaris. Segons el President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, davant aquest fet es preveuen adoptar solucions, com per exemple, incloure un règim sancionador per evitar que es tirin escombraries d’altres poblacions o que també els usuaris s’hagin d’identificar a través d’una targeta personal o una aplicació de mòbil. El conseller de l’àrea, Josep Maria Castella, va remarcar que els canvis del reglament són mesures per fomentar encara més el reciclatge a la comarca. Totes les mesures noves que s’aplicaran aniran acompanyades de campanyes de comunicació que es portaran a terme des del Consell Comarcal. Amb relació a residus, també es va aprovar el conveni de Col·laboració amb l’ajuntament de Llobera (Solsonès) per la prestació del servei de gestió de residus a les masies de llanera (Segarra).

En una altra línia de coses el Ple va aprovar la proposta per part de l’Ajuntament de Tarroja de declarar l’Església parroquial de Sant Salvador del municipi com a bé cultural d'interès local, aprovació per majoria que es farà arribar a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

També es va aprovar l’adhesió del Consell Comarcal de la Segarra a l’associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà que és una agrupació voluntària d’ens locals que té com a finalitat principal contribuir a la millora constant del transport col·lectiu de viatgers dels municipis.

Igualment es van aprovar tres mocions, la moció en defensa del cànon sobre la disposició de residus a Catalunya, la moció  en suport al dret d’autodeterminació del poble sahrauí presentada per la coordinadora catalana d’ajuntaments solidaris amb poble sahrauí i de la federació d’associacions catalanes amigues del poble sahrauí. I, com a tercera moció, La Pagesia diu prou!

També es va formalitzar la renúncia del conseller comarcal Raimond Fusté Boix, i en el proper Ple es presentarà el candidat pel PSC.

Finalment, el Ple va cloure amb la invitació per part del President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, a la presentació de la Ruta del Vall de Sió el 9 d’abril a partir de les 11 del matí al punt de partida de les fonts del Sió a Gàver (Estaràs).

Pots visualitzar el Ple en el següent enllaç:

 

31 de març, 2022.

                                          

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230