Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci LEADER de la Catalunya Central aprova 7 projectes de la Segarra que portarà més de 160 mil euros a la comarca.

El Consorci LEADER de la Catalunya Central aprova les propostes d’ajut de la convocatòria 2019. 776.484 euros d’ajut per a 24 projectes empresarials dels territoris de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages. Concretament a la Segarra són 7 els expedients aprovats i per un import d‘ajut de 167.564,93€. A la reunió va participar el president del Consell Comarcal de la Segarra i alhora, representant del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, Francesc Lluch.

Fotografia cedida pel Consorci LEADER de la Catalunya Central
Fotografia cedida pel Consorci LEADER de la Catalunya Central

DILLUNS 22 JUNY 2020

NOTA DE PREMSA.-

El Consorci LEADER de la Catalunya Central aprova 7 projectes de la Segarra que portarà més de 160 mil euros a la comarca.

El Consorci LEADER de la Catalunya Central aprova les propostes d’ajut de la convocatòria 2019. 776.484 euros d’ajut per a 24 projectes empresarials dels territoris de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages.

Concretament a la Segarra són 7 els expedients aprovats i per un import d‘ajut de 167.564,93€.

La Junta executiva del Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central es va celebrar el passat dia 15 de juny i es van aprovar les propostes de subvenció corresponents a 24  projectes empresarials que han estat subvencionables en la convocatòria 2019, dins el programa LEADER 2014-2020.

A la reunió va participar el president del Consell Comarcal de la Segarra i alhora, representant del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, Francesc Lluch.

La inversió privada generada per aquests projectes presentats és troba al voltant d’uns 3.542.000 euros i els beneficiaris rebran els propers mesos les resolucions d’ajut de  la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació per import total de 776.484,60 €, recordant que els ajuts van finançats al 57% per la Generalitat de Catalunya i el 43% pel fons europeu FEADER.

Pel que fa als 24 expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i 7 corresponen a la mesura de transformació de productes agroalimentaris, destacant l’ampliació d’un obrador d’embotits d’una entitat social, millores en empreses de productes càrnics i forns de pa i 17 a activitats no agroalimentàries, destacant la creació d’un fablab, d’un hotel temàtic, d’allotjaments rurals, d’un centre d’atenció a les persones, un tanatori i millores en d’altres activitats industrials, de serveis i turístiques. Malauradament 11 sol·licituds de privats i d’ens locals han quedat sense subvenció al haver-se esgotat el pressupost de subvenció disponible.

A la Segarra el  tipus d’activitats són; ampliació d’una clínica dental a Guissona, millores en un castell per a visites turístiques a les Pallargues, millores en una empresa d’injecció de plàstic, empresa de fabricació d’spas, una impremta, empresa d’elaborats càrnics, centre de fisioteràpia a Cervera, Guissona i els Plans de Sió.

Aquesta ha estat la cinquena convocatòria d’ajuts Leader de la Catalunya Central aprovada amb un import fins ara destinat a ajuts de 3.882.424 € i 111 projectes recolzats, essent Catalunya el Leader de l’estat espanyol amb més convocatòries publicades en execució.

Nota de premsa i forografia facilitada pel Consorci LEADER de la Catalunya Central 

Dilluns, 22 de juny de 2020.

                                                                                                                                               

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat - 676491230