Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal recupera la normalitat amb les sessions plenàries.

L’ens comarcal recupera l’espai on es feien anteriorment, abans de la pandèmia, i manté la retransmissió en directe de les sessions.

Sala de Plens del Consell Comarcal
Sala de Plens del Consell Comarcal

DIMECRES 02 NOVEMBRE 2022

  • Nota de premsa

El Consell Comarcal recupera la normalitat amb les sessions plenàries.

L’ens comarcal recupera l’espai on es feien anteriorment, abans de la pandèmia, i manté la retransmissió en directe de les sessions.

El Ple del Consell Comarcal ha tingut lloc la tarda de dimecres. 2 de novembre, amb diferents punts a l’ordre del dia.

En primer lloc, s’ha informat de la modificació puntual de diverses ordenances reguladores de taxes i preus públics de gestió de residus. Concretament amb l’IPC tancat al mes d’agost amb un 10,2 es fa un increment del 4% en totes les seves taxes. El President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, ha explicat que es fa un esforç perquè aquest increment sigui el mínim possible creient que és un increment assumible.

El Ple també ha informat de l’augment de programes en matèria de serveis socials adreçats als ajuntaments de la comarca, com per exemple, el gran impuls polític del programa “La Segarra que cuida”. Tal com ha explicat la consellera de serveis socials, Gemma Martínez, “La Segarra que cuida” és un programa social que pretén dinamitzar els pobles petits i la seva gent gran oferint activitats demandades per la mateixa gent gran.

En una altra línia de coses, el Consell Comarcal rebrà finançament per part de la Diputació de Lleida per una sisena plaça al SAT, secretaris i interventors als ajuntaments de la comarca. Des del Consell Comarcal es valora molt positivament aquesta nova plaça perquè millorarà definitivament l’estabilitat del servei que s’ofereix als ajuntaments on es presta el SAT i es donarà més garantia i continuïtat a la feina.  

Finalment les mocions aprovades al Ple han estat; Moció per exigir inversions pendents i millores al sistema de Rodalies, Moció en defensa de la crema de restes vegetals als camps de conreu, Moció en reconeixement i desgreuge de les víctimes del franquisme, Moció per al reconeixement i l’acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal i Moció per l’aprovació del Manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació.

Novembre, 2022.