Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es celebra la segona Taula sobre Qualificació i Orientació Professional a la Segarra

La reunió s’ha dut a terme com una acció dins del marc del Pla Estratègic i impulsada pel Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Segarra

Imatge de la reunió
Imatge de la reunió

DIVENDRES 16 ABRIL 2021

El passat dijous 15 d’abril, es va celebrar la segona taula de treball d’ocupació, sobre qualificació i orientació professional de les persones, amb la participació de diferents representants del Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de la Segarra, el SOC, el Departament d’Ensenyament, la Xarxa d’Inserció Laboral i una representació del teixit empresarial de la comarca.

Dins dels temes que s’havien de tractar, es va informar sobre les accions realitzades per a l’encaix entre l’oferta formativa actual i l’oferta laboral de la comarca, es van actualitzar les necessitats professionals i es va proposar la creació de Taules de treball especialitzades segons les necessitats de les empreses. L’objectiu d’aquesta trobada, que es va celebrar de forma online, va ser avançar en noves propostes formatives en especialitats que actualment no estan cobertes a la comarca. Es va fer una proposta d’accions de formació ocupacional, dins de programes de l’àmbit de la qualificació professional, que s’adaptin a les necessitats detectades.

La jornada va començar amb la benvinguda del president del Consell Comarcal de la Segarra, el Sr. Francesc Lluch, en la què va fer una petita introducció dels temes a tractar i va fer una valoració global de la situació de la comarca.

Seguidament, va intervenir el Sr. Josep Esquerra, Conseller de l’àrea de Promoció Econòmica, i es va donar pas als representants del SOC, què van fer una actualització sobre les accions realitzades des de la primera Taula de Treball (realitzada el 19 de novembre de 2020).

A continuació, els representants del Departament d’Educació, van fer una intervenció presentant la formació actual i la futura formació de la Segarra i de les comarques veïnes, i finalment, van intervenir les empreses assistents a la Taula, que van fer arribar les seves necessitats en quant a perfils laborals. Les empreses que van participar en aquesta trobada van ser el Grup bonÀrea, el Pastoret de La Segarra, S.L. i Iberspa S.L.

La jornada es va tancar amb un debat obert per part de tots els assistents, en el què també va participar l’actual paer en cap de Cervera, Joan Santacana, per posteriorment realitzar la clausura de l’acte a càrrec del conseller Josep Esquerra.

Abril, 2021.