Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal presenta la campanya "Per sucar-hi pa" en el marc de la Fira del Pa i del Cereal de Cervera

Una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra per promocionar la gastronomia de la comarca.

Imatge
Imatge

DIMECRES 14 MAIG 2025

El dissabte 10 de maig a la Fira del Pa i del Cereal de Cervera el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé; el conseller comarcal de Turisme Francesc Sabanés i les vicepresidentes Imma Secanell i Anna Rius, van presentar Per sucar-hi pa un projecte que vol posar en valor el patrimoni alimentari de la Segarra i la connexió entre la terra, la cultura i la taula. Aquesta iniciativa forma part de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (RMGC’25).

Catalunya és la primera regió europea que rep aquest reconeixement on la gastronomia va molt més enllà de la restauració i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

En la presentació, Ramon Augé ha explicat que el Consell Comarcal de la Segarra s’ha adherit a la RMGC’25, per aquest motiu les àrees de Turisme, de Promoció Econòmica i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, han dissenyat un seguit d’activitats per afavorir la gastronomia de la comarca a través dels seus productes i productors, del seu patrimoni cultural i natural amb propostes turístiques participatives.

De maig a octubre, amb el nom de Per sucar-hi pa i amb el blat i el cereal com a eix conductor, es duran a terme un seguit d’activitats arreu de la comarca. Les accions més destacades es duran a terme a l’agost, en el projecte 12 mesos, 12 paisatges que promou productes gastronòmics estacionals de Catalunya. El mes d’agost està dedicat al cereal.

En la presentació es va donar a conèixer el logotip de Per sucar-hi pa i es va obsequiar els assistents amb un panet de l’Obrador Kok i un tast de cervesa artesana de Casa Dalmases, tots dos de Cervera.  També s’ha editat un flyer amb una recepta extreta de La Segarra de boca en boca, un recull de receptes i remeis facilitats per dones de la comarca i editat pel Consell Comarcal l’any 2008.