Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal presenta als ajuntaments de la comarca els estudis sobre la cobertura mòbil i el potencial fotovoltaic a la Segarra en el marc dels Projectes Next Generation.

L’acte de presentació es va fer a la Sala Francesc Buireu amb la presentació del conseller comarcal de l’àrea tècnica, Xavier Pintó, i la consellera de sostenibilitat i canvi climàtic, Dània Verdés. Es va comptar amb una bona representació municipal.

Moment de la presentació a la Sala Francesc Buireu (Cervera)
Moment de la presentació a la Sala Francesc Buireu (Cervera)

DIMARTS 17 MAIG 2022

  • Nota de premsa

El Consell Comarcal presenta als ajuntaments de la comarca els estudis sobre la  cobertura mòbil i el potencial fotovoltaic a la Segarra en el marc dels Projectes Next Generation.

L’acte de presentació es va fer a la Sala Francesc Buireu amb la presentació del conseller comarcal de l’àrea tècnica, Xavier Pintó, i  la consellera de sostenibilitat i canvi climàtic, Dània Verdés. Es va comptar amb una bona representació municipal.

El Consell Comarcal de la Segarra, va rebre finançament per part de la Diputació de Lleida per realitzar estudis d’àmbit comarcal en el marc del Pla de cooperació per a la redacció de Projectes Next Generation. L’objectiu dels projectes d’àmbit comarcal que es demanaven era per identificar, valorar i planificar el desenvolupament d’inversions susceptibles de contribuir a la transformació econòmica a la comarca.

El Consell Comarcal de la Segarra, va optar per realitzar dos estudis: Estudi de la cobertura mòbil de la comarca i l’Estudi del potencial fotovoltaic (instal·lacions autoconsum compartit) de les cobertes municipals. Per escollir els àmbits temàtics i els projectes a portar a terme des del Consell Comarcal es van tenir en compte diferents aspectes, com per exemple, plans estratègics comarcals ja realitzats, que els àmbits escollits, tècnicament, fossin més viables i amb més potencial i el temps disponible per realitzar les contractacions i l’execució dels treballs.

Respecte a l’estudi de cobertura mòbil elaborat el Fernando Pascual i Carlos Maroto, enginyers de l’empresa BCN PROJECTA ASSOCIATS, SL és una acurada radiografia de quina és la situació de la comarca i quines opcions de millorar-la hi ha. Per això van fer estudi de la xarxa d’antenes i estudis de cobertura in situ, per determinar quines són les zones fosques o que presenten més problemàtica. Estudi del tipus de tecnologia que hi ha instal·lada, i propostes quantificades de com es podria millorar (compartició d’infraestructures, propostes de nous emplaçaments, etc.).

 

Pel que fa a l’estudi potencial de generació solar amb instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum compartit, en edificis municipals de la Segarra, ha estat elaborat per Xavier Terribas Sala, enginyer industrial. L’estudi ha analitzat els consums dels edificis municipals i, d’acord amb això i les cobertes disponibles, es proposen instal·lacions fotovoltaiques per cobrir la demanda de diversos edificis (autoconsum compartit). Presenta una estimació de costos i temps d’amortització d’acord amb els consums estudiats, de cada municipi.

El cost total, dels dos estudis, han estat 30.000 € (30.277,7 €), finançats a través del Pla de cooperació per a la redacció de Projectes Next Generation, dirigides als Consells Comarcals (Fons Next Generation).

Imatges de la presentació dels estudis.  

Maig, 2022.

                                                          

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230