Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal participa en la nova edició de la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, d'aquest passat cap de setmana els dies 21 i 22 de maig, amb activitats a la plaça Universitat i el Sindicat.

A través de les àrees de promoció econòmica i Turisme del Consell Comarcal es va participar amb un estand per promocionar la comarca als visitants de la Fira.

Imatge de l'estand del Consell Comarcal
Imatge de l'estand del Consell Comarcal

DILLUNS 23 MAIG 2022

A l’acte inaugural de la Fira va participar per part del Consell Comarcal la consellera comarcal Elisabet Jové. També hi han assistit la delegada dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Montse Meseguer; la diputada del Parlament, Jeannine Abella; la diputada provincial Rosa M. Perelló;  els regidors de la Paeria de Cervera Roser Segura, Xavier Gras, Assumpció Creus i Joan Prat; l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, i altres regidors del Consistori garriguenc; l’alcalde de Guissona, Jaume Ars; l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, i l’alcaldessa de Tarroja, Imma Secanell. 

Fira del Pa i el Cereal de Cervera 

Després de dos anys de suspensió, la Regidoria de Promoció Econòmica torna a organitzar el certamen. 

La plaça Universitat és el centre neuràlgic de la Fira, on es troben els estands, amb la presència de 35 expositors multisectorials i 6 de forns de pa, i una carpa. 

La carpa, ubicada al costat de la plaça Sant Miquel, acull els actes protocol·laris; les presentacions, demostracions i degustacions gastronòmiques; i les actuacions musicals.

Les experiències gastronòmiques es concreten en maridatges de pa i olis, fruit de la col·laboració amb la Fira de l’Oli de les Borges Blanques; berenar de pa amb oli, a càrrec de l’Associació de Productors de la Segarra; presentacions dels pans de tros i de mestral; degustacions de panadons i de pa de ronyó; i demostració de cuina en directe (showcooking) a càrrec de la influencer Ana Recetas Fáciles. 

El Sindicat també és protagonista d’aquesta edició. La Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera es va construir entre els anys 1920 i 1922. Enguany es commemora el centenari i es pretén que per la Fira torni a esdevenir un aglutinador d’activitat. S’ofereixen visites guiades gratuïtes a l’edifici i als patis es pot visitar una mostra d’objectes agrícoles provinents de l’antic Museu del Blat i la Pagesia de Cervera. 

Al pati de la Universitat hi ha estands d’energies renovables i l’Espai Petit Forner, on s’imparteixen tallers de pa a càrrec de Tere Rauret. 

Per facilitar els desplaçaments dels visitants, un trenet turístic enllaça la plaça Universitat i la plaça del Sindicat. 

La Fira del Pa i el Cereal enceta la temporada de fires a Cervera. El certamen reafirma la seva aposta per la promoció del producte local i de proximitat, amb la col·laboració amb l’Associació de Productors de la Segarra; i promou la posada en valor del Sindicat, que commemora el centenari, com a patrimoni històric de Catalunya.

ç

Font de la informació: Paeria de Cervera.