Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra prepara una trobada per a la gent gran per al pròxim 14 d’octubre

Tindrà lloc a Hostafrancs i comptarà amb dos espectacles, una xerrada i un refrigeri amb productes de proximitat

DIJOUS 05 OCTUBRE 2023

El Consell Comarcal de la Segarra ja ho té tot a punt per celebrar el pròxim dissabte, 14 d’octubre, la segona edició de la Trobada per a la Gent Gran de la Segarra, una jornada que tindrà lloc a Hostafrancs i servirà com un espai on les persones grans de la comarca puguin trobar-se i relacionar-se entre elles, a la vegada que promourà la participació, la sensibilització i el gaudi.

La jornada començarà a partir de les 16 hores, amb una rebuda i un espectacle a càrrec del grup de teatre de la comarca Fadunito, que amb el seu espectacle ‘+75’ reivindicarà el paper de les persones grans a la societat, i les dificultats amb les quals han de conviure dia rere dia. A les 17 hores tindrà lloc la xerrada ‘Què és l’edatisme i com ens afecta’, que anirà a càrrec de Somseniors. La conferència servirà per trencar estereotips i prejudicis al voltant de la imatge social de la vellesa estereotipada, que no s’ajusta a la realitat.

Un petit refrigeri amb productes de proximitat

A les 17.30 hores, hi haurà una pausa en què les persones assistents podran degustar un petit refrigeri fet amb productes de proximitat, i que també servirà per dur a terme una dinàmica de reflexió al voltant dels temes que es tractaran durant la jornada.

La jornada tancarà amb un espectacle teatral amb clau de gènere, que tindrà lloc a les 18 hores i anirà a càrrec d’Eva Barceló. Sota el títol ‘Ai cony!’, presentarà un monòleg d’amor i humor que pretén donar veu a les emocions, inquietuds i vivències de les dones del segle XXI. La representació teatral servirà per reflexionar al voltant de la visió que tenim sobre la societat que ens envolta i les desigualtats que s’hi donen.

Transport gratuït

Amb l’objectiu de promoure la participació de veïns i veïnes de tot el territori, el Consell Comarcal posarà a disposició de tots els municipis un servei de transport gratuït, que facilitarà que tothom qui ho desitgi pugui assistir-hi.  Per participar a la trobada, caldrà apuntar-se, o bé als telèfons 621 25 51 19 i 621 25 56 60, o bé al correu electrònic plainclusio@ccsegarra.cat. Igualment, les persones que vulguin fer ús del servei de transport gratuït, ho hauran d’indicar en el moment de la inscripció, i tenen temps per fer-ho fins al pròxim 9 d’octubre.

La trobada se celebra per segon any consecutiu, i neix del Consell Consultiu de la Segarra, en què participen representants de la gent gran de cadascun dels municipis de la comarca, juntament amb les tècniques d’acció comunitària del Consell Comarcal que tenen per objectiu el desplegament del programa ‘La Segarra que cuida’, una proposta que busca el benestar de les persones grans als pobles petits.