El Consell Comarcal de la Segarra organitza un taller d’oli i sal amb herbes de la Segarra en el marc del projecte “Per sucar-hi pa”.
El Taller va tenir lloc al jardí SensaSió de Castellnou d’Oluges amb la participació d’una trentena de persones i l’assistència de les vicepresidentes al Consell Comarcal, Anna Rius i Imma Secanell.
DIVENDRES 04 JULIOL 2025
El dimecres 2 de juliol, el jardí SensaSió de Castellnou d’Oluges va acollir un taller singular que va captivar els sentits: una activitat per aprendre a aromatitzar oli i sal amb herbes de la Segarra. El taller, conduït per Fina Soler, va reunir una trentena de participants en una experiència que combinava natura, gastronomia i identitat local.
La jornada va començar amb una visita guiada al jardí SensaSió, un espai únic ple de plantes aromàtiques, textures i aromes. A continuació, els assistents van participar en el taller, utilitzant productes de proximitat com l’oli de Solanes i l’oli de Sant Miquel de Tudela, la sal de la casa Dalmases i les herbes aromàtiques d’Aromes del Camí i Bernau Herbes. El resultat: combinacions úniques d’oli i sal plenes de caràcter segarrenc.
La trobada va finalitzar amb un tast ben gustós: pa amanit amb les elaboracions del taller i xocolates de la casa Dalmases, en un ambient distès i proper.
L’activitat, a la que hi van assistir les vicepresidentes del Consell Comarcal Anna Rius i Imma Secanell i el gerent Martí Beleta, va ser organitzada pel Consell Comarcal, a través de les àrees de Turisme, Promoció Econòmica i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i s’emmarca dins el projecte “Per sucar-hi pa”, una iniciativa que, del maig a l’octubre, ofereix activitats vinculades a la gastronomia de la comarca en el marc de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Amb propostes com aquesta, des del Consell Comarcal es continua apostant per valorar els productes de la Segarra, els paisatges i els sabors, tot promovent un turisme sostenible, vivencial i de qualitat.
Juliol, 2025.