Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra impulsa el joc de l'Oca de la Igualtat, una eina socioeducativa per gaudir en família

El Consell Comarcal de la Segarra, a través dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Immigració, ha impulsat aquestes festes l’Oca de la Igualtat, una iniciativa que busca fomentar la igualtat i allunyar els estereotips de gènere i origen. La iniciativa s’emmarca en la la campanya ‘Regala Igualtat’, que se celebra per quart any consecutiu.

DISSABTE 30 DESEMBRE 2023

Amb l'objectiu de treballar les discriminacions sexistes, tractar les diversitats i promoure l'acceptació dels altres, el joc ‘L'Oca de la Igualtat’ es converteix en una eina ludicoeducativa per a tota la família. Amb una perspectiva interseccional, el joc posa de manifest diferents actituds per reconstruir l'imaginari col·lectiu cap a una igualtat real. En total, es distribuiran 1200 unitats d'aquest joc als diferents municipis de la comarca durant els diferents actes festius que s’hi celebren.

L'Oca de la Igualtat

‘L'Oca de la Igualtat’ és un joc tradicional i inclusiu elaborat des de l'Oficina d'Igualtat del Consell Comarcal de la Segarra. A través d'aquesta campanya, es pretén conscienciar sobre la importància de crear un entorn nadalenc més igualitari, allunyat d'estereotips de gènere i altres discriminacions. Igualment, la campnya posa el focus especialment amb la discriminació sexista que suposen algunes joguines i que esdevé una eina per tractar la diversitat i l’acceptació dels altres.

El joc ofereix una oportunitat única per abordar temes rellevants amb els infants i adults, com ara la llibertat de triar els seus interessos independentment del gènere assignat, la importància de compartir espais de joc i reconèixer les emocions sense restriccions de gènere, així com promoure el respecte a la diversitat. Així, ‘L'Oca de la Igualtat’ no només és un joc, sinó una eina per construir una societat més justa i igualitària.