Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra ha estat beneficiari d’una subvenció de 300.000 € per millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

A través d’aquestes mesures es referma el compromís polític del Consell Comarcal amb un model de desenvolupament sostenible i la voluntat de contribuir a complir els objectius de reducció de les emissions i de la vulnerabilitat als impactes del canvi climàtic

Imatge de l'edifici del Consell Comarcal.
Imatge de l'edifici del Consell Comarcal.

DIMARTS 02 JULIOL 2024

El Consell Comarcal de la Segarra ha estat beneficiari d’una subvenció de 300.000 per millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

El Consell Comarcal de la Segarra té previstes diverses actuacions a l’edifici on s’ubica la seva seu central per tal de reduir la demanda energètica i millorar-ne l’eficiència.

Segons indica el Conseller de Serveis Tècnics i Noves Tecnologies, Josep M. Ribera, els treballs previstos a l’edifici del Consell Comarcal estan coordinats i impulsats des de l’Oficina de Transició Energètica de la Segarra (OCTE Segarra) i contemplen des de la renovació del sistema d’enllumenat interior per llums LED més eficients, la substitució d’una part del conjunt de finestres (fase 1), per millorar l’aïllament de l’envolupant de l’edifici i la reforma de la instal·lació tèrmica, que substituirà l’actual equip alimentat per combustibles fòssils per bombes de calor aerotèrmiques. Com a resultat d’aquestes actuacions, es reduirà substancialment el consum energètic de l’edifici i, en conseqüència, s’aconseguirà una reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que s’ha estimat en 28 tones de CO₂ anuals d’estalvi.

Els ajuts procedeixen del Fons Climàtic i s’invertiran en els anys vinents perquè ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, etc. duguin a terme actuacions per reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) i reduir la vulnerabilitat als impactes del canvi climàtic.

Els treballs per renovar el sistema de climatització de l’edifici, que es va adjudicar a una empresa local, van iniciar a finals del passat mes d’abril i continuaran durant els mesos vinents. Estan pendents de licitació la resta d’actuacions previstes.  També es preveu que aquestes actuacions es complementin, en un futur immediat, amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques destinades a l’autoconsum de l’edifici del Consell Comarcal i participar, així, en l’àmbit de la generació renovable. 

A través d’aquestes mesures es referma el compromís polític del Consell Comarcal amb un model de desenvolupament sostenible i la voluntat de contribuir a complir els objectius de reducció de les emissions i de la vulnerabilitat als impactes del canvi climàtic establerts a la Llei 16/2017, d'1 d'agost, del canvi climàtic, i a la normativa europea.

A escala comarcal, són 10 els municipis de la Segarra que han estat beneficiaris d’aquesta convocatòria d’ajuts. L’OCTE Segarra, adscrita a l’Àrea Tècnica i Territorial del Consell Comarcal, també ha assessorat i ajudat a tramitar la sol·licitud d’ajut als municipis que van sol·licitar assistència tècnica. En total, la Segarra ha estat beneficiària de 2.110.942,31 euros per a subvencionar diferents projectes. Aquests, estan enfocats principalment a la millora de l’eficiència de les xarxes d’abastament d’aigua i a l’adaptació d’edificis públics per millorar-ne l’eficiència energètica o perquè puguin actuar com refugis climàtics en períodes d’onades de calor.

Juny, 2024.