Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra executa obres d’emergència davant les afectacions derivades de les reparacions al Canal d’Urgell.

Les reparacions comportarien deixar sense aigua el sistema d'abastament de la Vall del Sió i, per evitar-ho, el Consell Comarcal de la Segarra ha d’actuar-hi de manera urgent, duent a terme una actuació que aporti cabal suficient a la ETAP de Ratera per a superar aquest episodi.

Imatge de les obres
Imatge de les obres

DIMARTS 01 JUNY 2021

NOTA DE PREMSA

                                                                                   

El Consell Comarcal de la Segarra executa obres d’emergència davant les afectacions derivades de les reparacions al Canal d’Urgell.

La Comunitat de Regants del Canal d’Urgell ha de dur a terme unes reparacions que afectaran les embassades que es realitzen a Santa Maria de Montmagastrell  i La Guàrdia, retencions necessàries  per a disposar d'aigua durant el període d’hivern, des d’octubre fins a març del 2022.  Aquestes reparacions comportarien deixar sense aigua el sistema d'abastament de  la Vall del Sió i, per evitar-ho, el Consell Comarcal de la Segarra ha d’actuar-hi de manera urgent, duent a terme una actuació que aporti cabal suficient a la ETAP de Ratera per a superar aquest episodi.

Aquesta actuació amb caràcter d'emergència consisteix en la connexió de la potabilitzadora de Ratera a la xarxa de reg del canal Segarra Garrigues, amb una canonada de 400 mm i una longitud 1.890 metres.

D’altra banda, el municipi d’Ossó de Sió, que se serveix també pel sistema del Sió, amb cabals provinents directament de la captació del canal d’Urgell a Santa Maria de Montmagastrell, restaria desproveït de no arbitrar una solució per a servir als nuclis que el componen: Ossó de Sió, Bellver d’Ossó, Castellnou d’Ossó i Montfalcó d’Agramunt.

En aquests cas, l’única alternativa per al servei d’aquesta zona és la prolongació de la xarxa que des de la ETAP de Ratera serveix al municipi de Plans de Sió. Aquesta actuació comportarà la construcció d’una canonada  amb una longitud de 4.587 metres connectada a la xarxa al nucli de Montroig, del municipi de Plans de Sió.

El pressupost d'execució per contracta de les dues actuacions a realitzar amb caràcter d’emergència, IVA inclòs ascendeix a 506.517,04 €.

                                                                                         

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230