Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra es reuneix amb la Generalitat i el Solsonès per iniciar el traspàs de serveis als municipis de Torà i Biosca

S’ha creat una comissió per facilitar la transició, i ambdós ens comarcals reclamen que la Generalitat es faci càrrec de les despeses del traspàs

DIMECRES 10 GENER 2024

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé, s’ha reunit aquest dimecres amb representants d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal del Solsonès amb l’objectiu de crear una comissió i dur a terme els primers passos per al traspàs administratiu i de serveis als municipis de Torà i Biosca.

A la trobada, juntament amb Augé, hi han assistit el conseller de Serveis Tècnics de la Segarra, Josep Maria Ribera, el secretari i l’interventor de l’ens, que s’han reunit, d’una banda, amb el director general d’Administració Local de la Generalitat, Bernat Valls, el sotsdirector i, de l’altra, amb el president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig, el gerent, ​Àngel Ollé, l’interventor i la tècnica de secretaria d’aquest mateix ens. Augé ha valorat molt positivament la constitució de la comissió “que permetrà que les tres administracions ens puguem posar a treballar de forma endreçada per fer el traspàs dels serveis, sense que cap ciutadà de Torà i Biosca perdi cap servei dels que fins ara s’estaven prestant”, ha detallat el president del Consell Comarcal.

Després de la formalització de la comissió que permetrà el traspàs administratiu dels dos municipis, s’han abordat els diferents serveis que ara per ara presta el Consell Comarcal de la Segarra a Torà i Biosca, i que d’ara endavant passarà a prestar el del Solsonès. En aquest context, s’han acordat un seguit de reunions per intercanviar informacions sobre els diferents serveis que es presten i elaborar un calendari de reunions sectorials per tractar les grans àrees a traspassar. Així, s’ha acordat que els traspassos de competències es duran a terme de forma progressiva, en funció del personal involucrat i dels serveis amb empreses externes. Augé ha explicat que alguna de les reunions haurà de comptar amb la participació de la Diputació de Lleida, especialment per coordinar el traspàs del Servei d'Assistència Tècnica (SAT), que ofereix serveis tècnics als ajuntaments i està sota l'auspici de la Diputació.

Les despeses del traspàs

Quant a les despeses associades al traspàs, tant el Consell Comarcal de la Segarra com el del Solsonès han sol·licitat a la Generalitat que assumeixi els costos derivats d'aquesta transició. Les despeses es vinculen directament a la disminució d'ingressos pel fet de comptar amb menys municipis i, en conseqüència, amb una població més reduïda a l’hora de prestar-hi serveis. Unes despeses que se sumen als costos de gestió associats al traspàs, que inclouen la recopilació d'informació i modificacions contractuals amb empreses externes.