Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra aprova una nova ordenança fiscal per facilitar als consistoris utilitzar els serveis de secretaria i intervenció de l’ens

També s’ha aprovat una modificació de la taxa de recollida de residus

DIJOUS 26 OCTUBRE 2023

El Consell Comarcal de la Segarra ha celebrat aquest dimecres el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses i un Ple Extraordinari que ha servit per aprovar amb els vots a favor de Junts i el PSC i els vots en contra d’ERC i SiF una ordenança fiscal que servirà per regular i facilitar als consistoris de la comarca la utilització del Servei d’Assistència Tècnica (SAT) de secretaria-intervenció.

Es tracta d’un servei que el Consell Comarcal ja presta a vuit consistoris de la comarca de forma permanent, per tal que puguin disposar dels serveis de secretaria i d’intervenció a temps parcial als seus ens locals. Fins ara, els ajuntaments interessats a rebre aquest servei el feien constar a la seva partida de despeses i, ara, amb aquesta nova regulació, abonaran el servei a través d’aquesta Ordenança fiscal, que no modifica els preus del servei respecte d’altres anys.

Amb aquesta regulació, el Consell Comarcal de la Segarra també obre la porta als consistoris que no reben aquest servei a poder-ne disposar, sempre que els serveis que presta l’ens comarcal tinguin capacitat, per tal de rebre assistència tècnica, jurídica o econòmica segons els convingui. Això facilitarà la tasca dels consistoris que necessitin un reforç puntual en aquest sentit, o bé els que tinguin una baixa temporal o un lloc de treball per cobrir als departaments d’intervenció o de secretaria.

Taxa de recollida de residus

Igualment, la sessió extraordinària ha donat llum verda, amb els vots a favor de Junts i el PSC i els vots en contra d’ERC i SiF, a una modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes i preus públics de la recollida de residus municipals, que puja un 15% a causa de l’increment del cost del servei i del cànon de residus de la Generalitat de Catalunya. Una pujada que s’ha donat en la mateixa mesura en altres ajuntaments i Consells Comarcals del territori. Es tracta d’una taxa que la ciutadania abona al Consell Comarcal i aquest la retribueix a l’empresa que presta el servei.

Ambdues ordenances fiscals romandran 30 dies en exposició pública després de la seva aprovació al Ple i, en cas que no hi hagi al·legacions, entraran en vigència l’1 de gener del 2024.