Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra aprova el pressupost per a l’any 2023.

El pressupost del Consell Comarcal és de 8.150.827,18 € mentre que el consolidat puja als 11.158.163,11 €.

Imatge del moment de la votació del pressupost de l'ens comarcal.
Imatge del moment de la votació del pressupost de l'ens comarcal.

DIMECRES 14 DESEMBRE 2022

El Consell Comarcal va realitzar a l’ Ajuntament de Torà el Ple Extraordinari on es va dur a terme la votació del pressupost de l’ens comarcal per aquest proper 2023. Els vots a favor van ser d'ERC (9), mentre que Junts (8) i PSC (1) van votar en contra, i la CUP (1) es va abstenir. D’aquesta manera el Ple va aprovar el pressupost per majoria simple.

El pressupost consolidat del Consell és de 11.158.163,11 € amb les seves entitats dependents  GAS (Gestió d’Aigües de la Segarra) i LEADER (Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central). A GAS, el pressupost és de 2.900.289,13 euros, mentre que al LEADER prop de 230 mil euros. L’augment del pressupost de GAS en gran part es deu a la pujada del cost de l’energia elèctrica.

El President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, explicà que comptar amb una aprovació de pressupost és clau per treballar i que, un any més, és un pressupost continuista perquè no es disposa de finançament per impulsar noves línies de treball. Tot i això, aquest 2022 l’equip de govern al Consell ha treballat per la posada en funcionament de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica amb la contractació per dos anys d’una tècnica.  En relació a la implantació de diferents parcs eòlics a la Segarra on varies noticies publicades a la premsa local i comarcal qüestionaven el paper del Consell Comarcal al respecte, el President va voler destacar novament al Ple els diferents manifests i declaracions  sobre l´allau de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques a la Segarra on reflecteix clarament la postura de la gran majoria de representats polítics a la comarca d´acord amb una implantació d´energia renovable, però consensuada amb totes les entitats del territori i d´acord amb els interessos de la comarca, no de manera desordenada, massificada i sense cap criteri.

De cara l’any 2023, el Consell incorpora un plaça de tècnic/a de recursos humans, com també, comptarà amb una sisena plaça del servei de secretaria i intervenció als ajuntaments, finançada en un 80% per la Diputació de Lleida. El President explicà que el servei, després d’un temps de molta inestabilitat donada per la rotació del personal, a dia d'avui porta un any estable, donant un bon servei als ajuntaments de la comarca.

A finals d’aquest mes també s’iniciaran les obres de la Primera Planta de la seu comarcal, ja que s’ha fet l’adjudicació a l’empresa Solvetia. El termini d’execució son 3 mesos.

Finalment, en sessió plenària es va informar del deute que alguns ajuntaments tenen amb el Consell Comarcal pels serveis prestats des del Consell. Actualment, els ajuntaments aporten al Consell uns 78 mil euros per serveis que es donen. Pel que fa al servei d'Aigües, es va mostrar la preocupació per l'elevat deute de l'ajuntament de Ribera d’Ondara. El President Lluch va recordar que Gestió d’Aigües va fer fa poc temps unes obres de millora dirigides principalment a aquest municipi per valor de més de 400.000 €, quantitat provinent dels fons comuns de la comarca, i que és inadmissible la falta reiterada de pagament sense donar explicacions. Si la situació d'impagament es manté en el temps (actualment és d’uns 6 mesos), el Consell Comarcal es podria plantejar la suspensió del servei d’Aigües. Cal tenir present que l'Ajuntament sí que va cobrant els rebuts d'aigua als seus abonats.

Finalment, al Ple també es van presentar les bases reguladores per la concessió d’ajuts per activitats cultrals i socials a la Segarra promocionant així la cultura.

Abans de la sessió plenària es va realitzar també la darrera sessió del Consell d’Alcaldies d’aquest any 2022 on també es va presentar el pressupost del Consell als alcaldes i alcaldesses de la comarca.  

Imatge del Consell d'Alcaldies. 

                                                                                     

Àrea de comunicació

Desembre, 2022.

 

 

Galeria d'imatges