Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal de la Segarra adjudica a la cooperativa Lleure Quàlia la gestió dels 9 menjadors escolars per 5 anys.

La cooperativa gestionarà els menjadors de 7 escoles i 2 instituts de la comarca de la Segarra i que aproximadament suposaran uns 800 menús diaris.

imatge d'arxiu: cooperativa Lleure Quàlia
imatge d'arxiu: cooperativa Lleure Quàlia

DILLUNS 14 SETEMBRE 2020

El Ple del Consell Comarcal de la Segarra va aprovar ahir dimecres 9 de setembre l'adjudicació del servei de menjador escolar de la comarca a la cooperativa Lleure Quàlia per 5 anys ( 2 anys + 3 pròrrogues d'un any). 

La cooperativa Lleure Quàlia, que forma part del Grup Alba, gestiona menjadors escolars des del 2011. L'any passat ja va aconseguir el concurs dels menjadors del Consell Comarcal de l'Urgell i aquest any fa el salt a la Segarra aportant la seva experiència en el lleure i el seu valor afegit a nivell social amb la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d'exclusió. 

Lleure Quàlia passarà a gestionar les 9 centres educatius (7 escoles i 2 instituts) de la comarca que depenen del Consell Comarcal, assumint la contractació dels professionals implicats. En total per la cooperativa suposarà la contractació d'una seixantena de persones i la possibilitat de poder inserir a 2 persones amb discapacitat. 

Aproximadament es serviran uns 800 menús diaris de mitjana cuinats amb productes de proximitat de productors locals i compten amb un 40% de productes ecològics amb l’objectiu d'anar-ho ampliant. A més, la cuina que s'ofereix des de Quàlia també es fa una aposta per l'anomenada "cuina climàtica" on s'intenta reduir la presència de proteïna animal processada en els menús per minimitzar la petjada de carboni i la complementen amb llegums i combinacions d'altres aliments saludable. Com a novetat aquest any incorporen en el repartiment del menjar un vehicle elèctric per seguir apostant per la sostenibilitat ambiental.

A banda de la gestió del menjar també oferiran el servei de lleure al migdia introduint una metodologia pròpia de projectes i activitats al llarg de l'any.

 

Font: Cooperativa Lleure Quàlia. Associació Alba