Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal clou les activitats educatives que ofereix a les escoles i instituts de la comarca.

Més de 600 alumnes han gaudit d’activitats de l’Oficina Jove, de l’àrea de gestió de residus i del servei de protecció civil. També s’han fet visites escolars al Consell Comarcal per conèixer la institució.

Imatge d'una visita a l'abocador comarcal
Imatge d'una visita a l'abocador comarcal

DIJOUS 30 MAIG 2024

El Consell Comarcal ofereix als centres educatius tallers relacionats amb la gestió de residus que tenen la finalitat de transmetre als alumnes el significat vital de la seva participació en el tractament del medi ambient, i contribueixen a fer créixer la qualitat de la responsabilitat individual davant de situacions quotidianes com la generació de deixalles, on és necessari incorporar aquesta actitud social. També tenen com a objectiu educar en aquells hàbits que han de ser significatius i importants no només ara mateix, sinó també en el futur que hauran de viure.

Igualment, des de l’Oficina Jove comarcal s’ofereix un gran catàleg d’activitats que toca tots els àmbits; la salut, l’ocupació, la formació, entre molts altres. La finalitat d’aquests tallers és oferir als joves serveis i recursos que podem necessitar al llarg de la seva vida educativa.

Un altre dels tallers molt sol·licitat per les escoles i instituts és la “Taller el foc i tu” que ofereix el servei de protecció civil. L’activitat introdueix als escolars temes relacionats amb els incendis forestals i les característiques d’aquests en una zona mediterrània com és la comarca de la Segarra.

Les escoles també sol·liciten l’activitat de la visita a les dependències del Consell Comarcal per conèixer de primera mà què es fa a la institució.

Com a novetat, de cara a l’any vinent, el Consell Comarcal està treballant per recuperar el catàleg que es feia anteriorment on no sols apareixien les activitats del Consell Comarcal sinó també les activitats d’altres institucions com entitats, com per exemple; Bombers, Museus de la comarca, Castells, entre altres.

Maig, 2024.