Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal augmentarà les freqüències de recollida i posarà més iglús a la comarca per a la millora de la recollida selectiva de les escombraries.

Vistos els resultats de la prova pilot del compostatge comunitari a Tarroja, el Consell Comarcal posa a debat amb els alcaldes i alcaldesses la valoració de la modificació del model actual de la recollida d’escombraries.

Sala Francesc Buireu (Cervera)
Sala Francesc Buireu (Cervera)

DIMARTS 08 FEBRER 2022

  • Nota de premsa

El Consell Comarcal augmentarà les freqüències de recollida i posarà més iglús a la comarca per  a la millora de la recollida selectiva de les escombraries.

Vistos els resultats de la prova pilot del compostatge comunitari a Tarroja, el Consell Comarcal posa a debat amb els alcaldes i alcaldesses la valoració de la modificació del model actual de la recollida d’escombraries.

Cervera.- El Consell Comarcal projecta una sessió extraordinària del Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Segarra per a realitzar un debat sobre el sistema de recollida d’escombraries a la comarca.

Aquests darrers mesos s’ha donat per finalitzada la prova pilot a Tarroja del compostatge comunitari. Els resultats de la prova s’han presentat als alcaldes i alcaldesses per valorar la viabilitat d’aquest sistema, ja que ara seria el moment de fer-ho extensible a més municipis.

El Consell Comarcal ha posat a debat l’actual model perquè té un cost molt elevat i inassolible des de l’ens.

El President, Francesc Lluch, ha explicat que en un principi s’augmentaran les freqüències dels camions per tal d’evitar aquests iglús que sovint estan plens i, a la vegada, se n’hi posaran més tot revisant poble per poble la seva ubicació.  

El President també ha destacat que es contractaran plans d’ocupació que s’ubicaran a les deixalleries en horari de brigada i caps de setmana per la sensibilització de la recollida. A més a més, es continuaran fent campanyes de sensibilització i informació per a la correcta recollida.

Un altre punt de l’ordre del dia ha estat exposar el nou contracte-programa dels serveis socials a la comarca als alcaldes i alcaldesses. Com a novetat s’incrementa els “ratios” de professionals i els perfils, fet que farà poder contractar d’altres figures.

Es mantenen com a prioritat les accions per la lluita contra la pobresa i la inclusió social, l’atenció de les persones sense llar i s’incorporen accions per l’atenció de l’envelliment com repte social.

Com a novetat s’augmenta el preu/hora del servei d’atenció domiciliària com a resposta a la reivindicació de fa temps i que serà de 19 euros. I es preveu la posada en funcionament el 2023 la teleassistència avançada que farà que les famílies no hauran d’avançar els diners.

La sessió ha finalitzat amb els assumptes d’interès comarcal com la voluntat de fer un estudi per  treballar el tema de l’habitatge buit a la comarca. I la contractació per fer un estudi tarifari del preu de l’aigua que puja uns 6 mil euros.

Imatges de la sessió extraordinària a la Sala Francesc Buireu,

 

2 de febrer de 2022.

                                                            

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230