Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Després de 3 anys, acaba el projecte Avancem a Sant Guim de Freixenet

El Projecte Avancem és un projecte d’intervenció grupal i formatiu, de tres anys de durada, adreçat a persones nouvingudes als municipis de la Segarra.

DIMARTS 10 DESEMBRE 2019

L’objectiu del projecte és potenciar l’autonomia de les persones nouvingudes a través de l’adquisició d’habilitats de comunicació, d’eines de capacitació personal i així, facilitar el seu desenvolupament personal i social, a través de classes de català, i de sessions grupals de cohesió i coneixement de l’entorn.     

  

El projecte sorgeix de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Segarra i es va iniciar el setembre 2014 a Cervera, i després de tres anys de trajectòria, l’any 2017 es va implantar a Sant Guim de Freixenet. Durant els tres anys de projecte hi han participat un total de 18 persones i s’han fet un total de 270 h de classes de català, distribuïdes en 2 sessions setmanals, a càrrec de l’Associació Reintegra.

En els tres anys de durada del projecte s’han realitzat 56 hores de sessions grupals de caire mensual i s’han tractat temes en relació a l’àmbit educatiu, la salut, l’eficiència energètica, tracte de residus, eines per a buscar feina, coneixement dels serveis i recursos públics, processos migratoris i coneixement de l’entorn i d’espais de la comarca. Per a la realització de les sessions s’ha comptat amb la col·laboració i participació de diferents professionals de la xarxa social comarcal de l’àmbit sanitari, educatiu, de l’Ajuntament, tècnics del Consell Comarcal de la Segarra i d’entitats del municipi.

A la cloenda del projecte Avancem hi ha assistit el President del Consell Comarcal de la Segarra i Alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch Majoral; la Regidora de Serveis Socials, Esther Misut Codina i la Consellera de Serveis Socials del Consell, Gemma Martínez.

  

  

                                                                   

Àrea de Comunicació - premsa@ccsegarra.cat

Tel. 676491230