Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des de l'Oficina Local d'Habitatge del Consell Comarcal us fem extensible tota la informació relativa als ajuts per al pagament del lloguer d'habitatge que la Generalitat ha posat en funcionament.

❓ Si teniu dubtes podeu resoldre’ls per telèfon: Oficina Local d’Habitatge de la Segarra al 973 53 13 00 (de les 9 fins a les 15 h), o per correu a habitatge@ccsegarra.cat

Ajuts al pagament del lloguer
Ajuts al pagament del lloguer

DILLUNS 01 JUNY 2020

DAVANT L'ESTAT D'ALARMA PER LA COVID-19

lloguer.jpg

AJUTS ALS LLOGUERS

El Govern de la Generalitat té obertes tres convocatòries d’ajuts per al pagament del lloguer, que es gestionen a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya:

✅  SUBVENCIÓ PAGAMENT LLOGUER per a POBLACIÓ EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL

És la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per a aquest any 2020.

La línia d’ajuts que s’ha publicat, i que es pot demanar fins el 3 de juliol, està pensada per a les persones que no es troben en situació de vulnerabilitat imminent, però que poden estar en risc d’exclusió social. Els criteris es basen en el número de membres de la unitat familiar, els seus ingressos i l’import del lloguer al qual s’ha de fer front.

La subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual, del 30% o bé del 40%.

Pel que fa als requisits sobre el preu  del lloguer, en el cas de la demarcació de Lleida, és de 450€ euros mensuals.

Consulta la normativa i fes el tràmit de forma telemàtica en el següent enllaç:

SUBVENCIONS PER EL PAGAMENT DEL LLOGUER

Si teniu dubtes podeu resoldre’ls per telèfon: Oficina Local d’Habitatge de la Segarra al 973 53 13 00, o per correu a habitatge@ccsegarra.cat.

Habitatges del municipi de Cervera: Tramitació a través de l’Oficina d’Habitatge de la Paeria (973 53 00 25 – Ext. 1159)

✅  SUBVENCIÓ PAGAMENT DE LLOGUER per a PERSONES GRANS (a partir de 65 ANYS, en risc d’exclusió social)

Aquesta línia d’ajuts, que es pot demanar fins el 3 de juliol, està pensada per a les persones majors que poden estar en risc d’exclusió social.

Els criteris es basen en el número de membres de la unitat familiar, els seus ingressos i l’import del lloguer al qual s’ha de fer front.

La subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual, del 30% o bé del 40%.

La quantia mensual de la subvenció es determina per la diferència entre l’import del lloguer (lloguer concertat) i l’import que hauria de pagar (lloguer just). Podrà anar entre 20 € i 200 € mensuals, sempre amb un màxim de 2.400€ anuals.

Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, en el cas de la demarcació de Lleida, és de 450€ euros mensuals.

Consulta la normativa i  descarrega els impresos necessaris en el següent enllaç:

SUBVENCIONS PER A PAGAMENT DEL LLOGUER (MAJORS DE 65 ANYS)

Podeu presentar la sol·licitud i la documentació  a l’Oficina Local d’Habitatge de la Segarra. Demanar cita prèvia al 973 53 13 00, o per correu a habitatge@ccsegarra.cat.

Habitatges del municipi de Cervera: Tramitació a través de l’Oficina d’Habitatge de la Paeria (973 53 00 25 – Ext. 1159)

✅  SUBVENCIÓ PAGAMENT DE LLOGUER per a famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la crisi sanitària provocada per la COVID-19

Línia d’ajuts per al pagament del lloguer, per a famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la crisi sanitària, que hagin vist alterada la seva situació laboral i que compleixin amb aquests requisits:

✅  Estar a l’atur, haver patit un ERTO o una retallada de sou a conseqüència de la COVID-19, amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900€.

✅   Que les despeses de lloguer i dels subministraments bàsics igualin o superin el 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

Són ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer, des d’abril a setembre.

Consulta la normativa i fes el tràmit de forma telemàtica a través del següent enllaç:

SUBVENCIONS PER A PAGAMENT DEL LLOGUER (MINIMITZAR IMPACTE COVID-19)

Clica al següent enllaç per: ❓ RESOLDRE DUBTES I PREGUNTES FREQÜENTS

Aquesta línia d’ajuts, que es pot demanar fins el 30 de setembre, o fins a l’exhauriment del pressupost. Els ajuts s’atorgaran per ordre d'arribada de sol·licituds completes i fins a exhaurir el pressupost.

El número d’atenció telefònica 900 922 841 oferirà assessorament de 9h a 14h.

❓ En última instància, es podrà presentar la sol·licitud a les Oficines Locals d’Habitatge de la comarca, amb cita prèvia:

  • Habitatges del municipi de Cervera: Paeria de Cervera (973 53 00 25 – Ext. 1159)
  • Habitatges de la resta de comarca: Consell Comarcal de la Segarra (973 53 13 00)