Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de les Presidències Comarcals de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra i els ajuntaments de la comarca, i com a mesura de contenció davant el COVID-19, de conformitat amb el Real Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, volem recordar la necessitat d'evitar els desplaçaments cap a les segones residències o establiments turístics diversos.

COMUNICAT
COMUNICAT

DIVENDRES 20 MARÇ 2020


Al seu torn, el Ministerio de Sanidad ha publicat al BOE, odre SND/257/2020, de 19 de març, que declara la suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic.


El confinament de la població arran d’aquesta situació d’alerta és per evitar desplaçaments. La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.


Evitem desplaçaments perquè no es pot fer cap activitat de lleure al medi natural: ni passejades, excursionisme, senderisme, etc, (tampoc amb les mascotes, que s'han de treure a passejar prop de la residència habitual); ni escalada, parapent, caiac...; tampoc fotografia de natura, ni caça, ni trobades, aplecs, focs d'esbarjo. Sapigueu que el Cos d'Agents Rurals segueix patrullant el medi rural i natural i té la instrucció d'aixecar acta en tots aquests casos per presumpte incompliment del deure de confinament.


Us recordem que, majoritàriament, la nostra població és gent gran i, per tant, grup de risc: ens protegirem davant el virus, per això us demanem que no ens visiteu personalment. Quan passi aquest episodi us rebrem amb els braços oberts.


Així doncs, apel·lant al sentit comú i per responsabilitat individual i col·lectiva, degut a l’alerta sanitària us demanem que us quedeu a casa. Ens hi va la vida.

Francesc Lluch Majoral
President del Consell Comarcal de la Segarra

Imma Secanell Viladot
Presidenta del consell d’alcaldes i alcaldesses de la Segarra

Cervera, 20 de març de 2020