Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Commemoració del Dia Internacional de les Dones, 8 de març, al Consell Comarcal

Des de l'Àrea de Serveis Socials Salut i Igualtat del Consell Comarcal de la Segarra i en motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, es donarà el tret de sortida a la campanya “Cuidadores. Una tasca prou valorada?” la qual pretén fomentar la reflexió sobre el dret a les cures.

Imatge del vídeopodcast
Imatge del vídeopodcast

DIMECRES 06 MARÇ 2024

El Consell Comarcal en motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, es donarà el tret de sortida a la campanya “Cuidadores. Una tasca prou valorada?” la qual pretén fomentar la reflexió sobre el dret a les cures.

Té com a principal objectiu assenyalar la invisibilització del treball de les cures que majoritàriament desenvolupen les dones (cura de les persones amb dependència, cura dels infants etc.) i la necessitat de reconèixer-les i indicar la corresponsabilitat social i la necessitat de redistribució d’aquestes tasques.

Per donar el tret de sortida a la campanya, a partir del dia 7 de març i fins el dia al 28 del mateix mes es podrà, visitar al hall del Consell Comarcal de la Segarra, l’exposició: ”Cuidadores. El pes d’aquelles que sostenen la nostra societat” la qual ha estat impulsada pel Consell Comarcal del Maresme.

Una altra de les accions que es desenvoluparà és que a partir del dia 8 de març s’iniciarà la publicació d’una sèrie de vídeopodcast on es posarà llum al fet que encara moltes dones decideixen, sovint, renunciar als seus interessos personals per cuidar de familiars: infants, persones d’edat avançada, amb dependència, etc. Àvies, mares, filles… són les que sostenen el treball de cura i que en ocasions pot arribar a desembocar en condicions de precarització i vulnerabilitat.

Així doncs, a través de diferents publicacions es donarà visibilitat a les diferents tasques de cura amb perspectiva de gènere, amb la voluntat de treballar per la democratització de la cura i per reivindicar la necessitat de la igualtat efectiva i real entre dones i homes.

El divendres, 8 de març, a les 13.00 h es farà la lectura del manifest, a la plaça Joan Salat de Cervera a càrrec del President del Consell Comarcal, Ramon Augé, i la consellera de serveis socials, igualtat i salut, Elena Guirado. 

Com cada any, des de l’oficina d’Igualtat es donem a conèixer les activitats impulsades arreu de la comarca, organitzades per una gran diversitat d’agents. Hi ha activitats per a tots els públics i en formats molt diversos: xerrades, tallers, col·loquis, etc. Us animem a participar-hi. 

Consulta el programa de les activitats fent clic AQUÍ