Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de renovació de l’enllumenat públic a sis municipis de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra va tramitar la sol•licitud d’ajuts en nom de 6 municipis de la comarca, que al seu moment no podien demanar-los individualment per no arribar a la inversió mínima prevista en la convocatòria d’ajuts. A través de l’Àrea Tècnica i Territorial, continuarà oferint assistència tècnica durant el desenvolupament de les inversions i justificació dels ajuts.

Municipi d'Ivorra
Municipi d'Ivorra

DIVENDRES 05 JUNY 2020

NOTA DE PREMSA.-

Comencen les obres de renovació de l’enllumenat públic a sis municipis de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra va tramitar la sol·licitud d’ajuts en nom de 6 municipis de la comarca, que al seu moment no podien demanar-los individualment per no arribar a la inversió mínima prevista en la convocatòria d’ajuts.

El Consell Comarcal ha gestionat un ajut de la sol·licitud FEDER per als municipis d’Ivorra, Tarroja de Segarra, Sant Guim de Freixenet, Montornès de Segarra, Massoteres i  Estaràs. La inversió total final serà d’uns 282.598 € i es renovaran un total de 780 punts de llum.

Aquests municipis rebran una subvenció del 50% de la seva inversió de l’IDAE (Institut per a la diversificació i estalvi de l’energia), a través del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible (projectes singulars d’entitats locals que afavoreixen el pas a una economia baixa en carboni). També rebran finançament d’un 25% de la inversió per part de la Diputació de Lleida (subvencions a projectes singulars d’entitats locals de la demarcació de Lleida per afavorir el pas a una economia baixa en carboni), que finançarà les obres de renovació de l’enllumenat d’aquests sis municipis, amb uns 70.650 €.

Així, els municipis beneficiaris d’aquests ajuts assumeixen el 25% de la inversió total. Tot i que alguns municipis tenen confirmat cofinançament per part de la línia de subvenció de per la dinamització territorial, de  la Generalitat de Catalunya.

Aquesta setmana han començat els treballs per a renovar l’enllumenat públic d’Ivorra. Es preveu que estiguin finalitzats a tots els 6 municipis a finals de l’estiu.

Les actuacions consisteixen en la substitució dels actuals fanals per llums LED més eficients que afavoreixen l’estalvi energètic. També es faran algunes inversions en quadres de llum per adaptar-los a la normativa vigent. Amb aquestes inversions es calcula que s’aconseguiran uns percentatges d’estalvi mitjans en consum d’un 60%.

El Consell Comarcal, a través de l’Àrea Tècnica i Territorial, continuarà oferint assistència tècnica durant el desenvolupament de les inversions i justificació dels ajuts.

Fotografies: municipi d’Ivorra.

Dijous, 5 de juny de 2020.