Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cervera recupera l’Aquelarre amb total normalitat després de dos anys de pandèmia

La capital de la Segarra es prepara per viure l’Aquelarre, el cap de setmana de foc, tradició, llegendes i música, que tindrà lloc del 26 al 28 d’agost. Després de l’anul·lació de la festa el 2020 a causa de la pandèmia, i de la versió reduïda del 2021, aquest any es torna a la normalitat i l’organització preveu l’assistència d’unes 30.000 persones durant el cap de setmana

Els diables tornaran a prendre places i carrers. Fotografia: Eva Balcells
Els diables tornaran a prendre places i carrers. Fotografia: Eva Balcells

DIJOUS 18 AGOST 2022

L'Aquelarre de Cervera ofereix espectacles de foc, correfocs i cercaviles, organitzades amb la col·laboració de diverses entitats del poble i la participació de colles d'altres municipis així com un ampli cartell musical que combina formacions de llarga trajectòria amb grups emergents de qualitat que s’estan fent un lloc al mercat i la Fira del Gran Boc, mostra esotèrica de referència.

La popular festa donarà el tret de sortida el divendres 26 d’agost amb una trobada de bèsties de foc, protagonitzada en aquesta edició per dracs provinents de diversos llocs, i una cercavila que anirà des de la plaça Universitat fins a la plaça Major. Més tard, a la mateixa plaça tindrà lloc l'espectacle “Entranya” a càrrec del grup de percussió femení Band Tokades, i seguidament hi haurà les actuacions de Balkan Paradise Orchestra, Gatibu i DJ Noninà.

Dissabte arriba el plat fort de la festa, amb l’Aquelarret (la festa per als menuts) amb una cercavila en què participaran uns 200 infants i un gran espectacle a càrrec de joves actors i actrius de l’Escola de Teatre La Caserna. No hi faltarà el Foqueralet ni la Babejada del Cabronet, que tindrà lloc a la plaça del Portalet. A partir de les 11 de la nit començarà la gran festa del foc amb l’encesa de la Universitat i una cercavila que anirà fins a “Cal Racó”, on tindran lloc els 3 actes de la festa, aquest any sota la direcció artística d'Albert Parra, d'Alea Teatre: l'arribada de la cercavila i el Ball de la Polla; la invocació i aparició del Mascle Cabró i el Ball de Diables; i l’escorreguda del Mascle Cabró i Foqueral. Els diables de Torredembarra i d’Esplugues de Llobregar són les colles convidades a la 44ª edició de l’Aquelarre, en la seva versió infantil en l’Aquelarret i en la versió adulta amb diverses actuacions i correfocs durant la nit.

Dissabte també s’obrirà la Fira del Gran Boc, que portarà parades, activitats i gastronomia a la zona de la Universitat. En l’apartat musical, dissabte a la nit serà el torn de PdKat, La Troupe, Tito Pontet, CatFolkin, The Pink Goats, Duo Versió Original, DJ Drawer, DJ Joe Lee i DJ Ivanet, ubicats en diversos espais de la ciutat. A més, a la plaça del Fossar hi haurà un nou espai, obert des de dissabte al migdia i fins diumenge a la matinada, anomenat Kymera Reggae, amb actuacions musicals i altres activitats alternatives.

Per als qui guardin forces, diumenge continuarà oberta la Fira del Gran Boc durant tota la tarda, amb xerrades, tallers i espectacles per a petits i grans i finalment, al vespre hi haurà una projecció de cinema a la fresca a càrrec de l’associació Cinema a la Boira, amb la reconeguda pel·lícula “Back to the Future”.