Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Article d'opinió. Reflexió en veu alta: El SAT a la Segarra

La nostra reflexió en veu alta demana la necessitat d’un treball conjunt que si existeix evitarà en el futur problemes de gestió en l’àmbit local.

Imatge del Consell Comarcal
Imatge del Consell Comarcal

DIMECRES 30 JUNY 2021

Article d’opinió. Reflexió en veu alta: El SAT a la Segarra.

Davant les notícies que van sorgint quan al fet que el Consell Comarcal està en precari amb el servei del SAT en 8 ajuntaments de la comarca de la Segarra, volem fer una reflexió en veu alta.

Hem manifestat reiteradament que el problema existeix i que hem escoltat totes les parts implicades amb la finalitat de treballar per obtenir una possible solució. Ara bé, ens hem basat en articles d’opinió com, per exemple, el del catedràtic Joaquim Solé Vilanova, director del Màster en Hisenda Autonòmica i Local de la UB, per prendre consciència que aquest és un problema comú a tot el territori català.

Davant aquest problema general hem fet una trobada amb Montserrat Fornells, directora general d’Administració Local que ens ha manifestat  la voluntat de la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, d’abordar de forma prioritària la problemàtica de la manca habilitats nacionals en l’assistència jurídica i econòmica als ens locals. No estem treballant sols: insistim que afecta a tot el territori català.

Joaquim Solé ho explica en el seu darrer article “Mancança de tècnics municipals a Catalunya: Causes que ho provoquen i accions a realitzar a 5 i 10 anys vista”. Segons ell hi ha una colla de factors generals que han influït negativament en l’actual mancança de tècnics o gestors jurídics i econòmics a l’administració municipal.

(Descarrega't aquí l'article)

La nostra reflexió en veu alta demana la necessitat d’un treball conjunt que si existeix evitarà en el futur problemes de gestió en l’àmbit local. Tot i les gestions que hem fet des del Consell Comarcal amb la Generalitat, la Diputació, el Col·legi de secretaris/interventors i altres, no hem aconseguit a hores d’ara estabilitzar el servei d’assistència tècnica als municipis a causa de la mancança general de personal qualificat i amb experiència. Seguirem treballant colze a colze amb la resta d’institucions per aconseguir-ho.

30 de juny, 2021.