Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovat el pressupost del Consell Comarcal de la Segarra, que oscil·la a 8 milions d’euros.

Ahir al vespre es va celebrar el Ple del Consell Comarcal on es va aprovar el pressupost i es va nomenar la nova gerent, Núria Magrans, exalcaldessa de Torrefeta i Florejacs.

DIJOUS 13 FEBRER 2020

El President del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch ha volgut agrair a l’oposició i en especial a la Presidenta del Consell d’Alcaldies, Imma Secanell, l’entesa i la implicació per fer possible l’aprovació d’aquests pressupostos. Lluch ha explicat que és un pressupost equilibrat, sobretot davant els ajuntaments ja que s’han reduït les aportacions que aquests fan al Consell Comarcal per poder cobrir els serveis que són deficitaris.


El pressupost comarcal per a l’exercici de 2020, és de 8 milions d’euros. Fins ara l’aportació que feien els ajuntaments era de 107 mil euros i amb la nova rebaixa l’aportació serà de 70 mil euros. Per poder fer aquesta reducció es portaran a terme mesures d’estalvi, com ara reduccions en les primes per assistències a Plens i Juntes de Govern dels polítics, passant de 165 € a 140 €, i també la reducció del salari del Vicepresident Primer del Consell Comarcal.


La Presidenta del Consell d’Alcaldies, Imma Secanell ha volgut explicar que el vot a favor per l’aprovació del pressupost en aquesta ocasió, és perquè la intenció de l’oposició ha de ser la de sumar perquè el Consell Comarcal pugui treballar per la comarca i no bloquejar la seva activitat.


D’altra banda, el Conseller Comarcal d’Hisenda, Joan Santacana, ha defensat que aquest pressupost és un exemple de bon funcionament i ha estat el resultat d’un diàleg franc amb l’oposició per arribar a un consens el més acurat possible. Les modificacions pressupostàries en diferents partides han permès jugar en positiu pels ajuntaments afavorint un pressupost equilibrat a la comarca.


També s’ha aprovat a favor el nomenament de la nova gerent del Consell, Nuria Magrans, Exalcaldessa de Torrefeta i Florejacs, amb una jornada del 90% i una retribució de 38.500 euros anuals. Núria Magrans ha jurat el càrrec agraint als respectius polítics la confiança, d’altra banda, el President del Consell, Francesc Lluch, li ha desitjat sort i plena confiança amb la seva gestió.


Entre altres punts a destacar, en el Ple Comarcal també es va aprovar el Pla d’Igualtat que s’executarà durant aquesta legislatura.

                                                                   

Àrea de Comunicació - premsa@ccsegarra.cat

Tel. 676491230