Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada la concessió del servei de transport escolar als centres educatius de la Segarra

El servei ha estat adjudicat a l’empresa cerverina Cots Alsina, l’única en presentar-se al concurs públic

DIJOUS 11 AGOST 2022

En la darrera sessió plenària del Consell Comarcal abans de les vacances d'estiu, un dels punts aprovats va ser la concessió del servei de transport col·lectiu escolar als centres educatius de la comarca. El servei ha estat adjudicat a Cots Alsina, empresa que ja oferia el servei i l’única en presentar-se al concurs públic. La concessió, que té un termini d’un any, és prorrogable fins a quatre anys més, fins al curs 2026-2027.

L’adjudicació del servei va ser aprovada amb els vots dels consellers de l’Equip de Govern i l’abstenció dels representants de Junts i del PSC, que van argumentar la seva postura per no haver disposat de més informació sobre el procés de licitació, a la vegada que van mostrar la seva satisfacció pel servei ofert per l’empresa cerverina. Francesc Lluch, president del Consell Comarcal, va explicar que la concessió ha suposat una llarga lluita entre despatxos, ja que les retallades en les ajudes feien perillar la continuïtat del servei  de transport a la carta per a les veïnes i veïns de la Segarra. La licitació suposa mantenir les 29 rutes escolars que s’estaven cobrint en l’actualitat.

Altres qüestions del ple

En la sessió també es va aprovar, per unanimitat, l’adjudicació, a la Fundació Privada Agropecuària de Guissona, el servei d’ajuts a domicili a la comarca per un termini de tres anys. Dues empreses optaven a aquesta adjudicació, que finalment va decidir-se a favor de la que ja estava assumint-lo.

A banda d’altres qüestions més administratives i de caràcter intern, el ple també va aprovar la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de diversos edificis patrimonials del municipi d’Estaràs, per tal de catalogar-los i accedir a possibles línies d’ajut per al seu manteniment i restauració. La declaració, que ja havia estat aprovada prèviament per l’Ajuntament d’Estaràs, fa referència en concret  a les esglésies de Sant Julià (Estaràs), Santa Maria (Gàver), Sant Jordi (Alta-Riba), Sant Jaume (Ferran) i Santa Maria (Vergós Guerrejat) i la capella de Santa Maria i el Cementiri de Malacara.