Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovació dels DUPROCIM (plans d’emergència pels diferents riscos naturals i tecnològics) de Cervera, Montornès de Segarra i Tarroja de Segarra, tots ells elaborats pel Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra

Tots ells elaborats pel Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, adscrit a l’Àrea Tècnica i Territorial.

Imatge del moment de la comissió
Imatge del moment de la comissió

DILLUNS 09 GENER 2023

En la darrera Comissió Permanent de Protecció Civil de Catalunya, presidida pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i celebrada el 16 de desembre,  es van homologar 89 Documents Únics de Protecció Civil (DUPROCIM) de tot Catalunya. Homologacions dels DUPROCIM que inclouen plans d’emergència pels diferents riscos (naturals i tecnològics) que afecten a cada municipi. Entre aquests DUPROCIM homologats, els corresponents als municipis segarrencs de Cervera, Montornès de Segarra i Tarroja de Segarra, tots ells elaborats pel Servei de Protecció Civil del Consell Comarcal de la Segarra, adscrit a l’Àrea Tècnica i Territorial.

Els DUPROCIM estableixen el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi i garanteixen la integració d’aquestes actuacions amb el sistema de protecció civil de Catalunya a través dels plans d’emergència especials de la Generalitat de Catalunya (Infocat, Neucat, Inuncat, Ventcat..) i determinen la prevenció i la planificació dels riscos existents sobre aquell municipi, l’organigrama municipal en casos d’emergències i l’establiment d’uns protocols d’actuació quan aquests donen lloc a una situació d’emergència. També incorporen tota aquella informació útil en cas d’emergència, com poden ser la vulnerabilitat, els punts conflictius, les infraestructures, els mitjans i recursos disponibles i la cartografia específica per a cada risc.

Més informació:

https://interior.gencat.cat/ca/sales_de_premsa/noticies_de_proteccio_civil/nota-premsa/?id=478962