Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'artista gràfica Marilú Martínez-Ruiz reflexiona sobre el concepte de vacuïtat al Castell de Concabella.

L’ésser humà ha estat obra de la natura, només té raó d’existir en ella i està regit per les seves lleis, de les quals no pot apartar-se ni tan sols mitjançant el pensament. No hi ha un Temps o un Espai concret, sinó certa entropia que ens va definint com a éssers.

A partir d’aquesta línia argumental, Marilú Martínez-Ruiz concep l’exposició Vacuo, que estarà exposada al Castell de Concabella del 2 d’abril al 25 de juny. Es tracta d’una sèrie d’obres fetes amb la tècnica del dibuix i la pintura, més una instal·lació escultòrica denominada L’arbre trobat, la construcció del qual s’anirà conformant a mesura que l’exposició vagi avançant, ja que l’artista necessitarà l’ajuda dels espectadors.

Per fer les pintures, l’artista ha utilitzat lleixiu, iode i blau de metilè, entre altres substàncies. I com a contenidor dels pigments, el paper reciclat de Kraft, més paper manufacturat negre.

Marilú Martínez-Ruiz és llicenciada i màster en Belles Arts per l’Institut Superior d’Art de l’Havana (Cuba). Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives en sales dels Estats Units, l’Havana i Catalunya. Al Castell de Concabella va participar en l’exposició col·lectiva El part, motiu de creació social i artística. Actualment, està al capdavant del projecte ENZILA, gràfica experimental, d’Igualada, un estudi taller que té com a objectiu potenciar l’obra gràfica i impresa manualment.

Quan:
Del 2 d’abril al 25 de juny de 2023.

Horari:
Dissabtes, diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores.

Cartell
Cartell
  • Quan 25/06/2023 de 07:00 a 08:00
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal