Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Futur

El desenllaç d’aquest relat no pot ser altre que l’abordatge compartit per als reptes que la Segarra té avui plantejats i que deriven, en primer lloc, de la globalització i, en segon lloc, del fet que fins ara no se’ls hagi donat una definició, un tractament i un abordatge col·lectiu. I aquest és el futur.

El Pla Estratègic, en el seu procés de definició ha creat l’oportunitat de fer una identificació col·lectiva de les problemàtiques i reptes més punyents que té plantejats el territori, i aquest és l’imprescindible primer pas. Dins d’aquest conjunt de reptes, alguns ja compten amb una definició col·lectiva, altres no, i per aquí cal continuar. Per tant, el Pla Estratègic ha d’identificar, definir, projectar, actuar i avaluar impactes. I és així com es fixa col·lectivament l’horitzó del futur.

Els grans reptes que hipotequen el futur de la Segarra han estat identificats, alhora que existeix el convenciment que la seva superació només s’assolirà fent un treball sostinguts per capgirar les causes en les que es fonamenten.

Aquests reptes són:

  • El procés de despoblament comarcal: els petits nuclis de població es queden sense que ningú hi visqui.

  • El procés d’envelliment de la població: planteja un repte majúscul per l’estructura del territori comarcal i l’accés a serveis.

  • Identitat segarrenca escassament definida per la fluixa tradició de col·laboració entre municipis i per la baixa cohesió territorial.

  • Baixa autoestima de la població en relació al sentiment de pertinença a una comar­ca amb un gran potencial, sense identitat.

   

4.1 Futur.jpg

Document Actions