Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui 23 de setembre, Dia de la Visibilitat Bisexual.

La bisexualitat és una orientació i una identitat de gènere que es construeix com altres identitats, segons el desig de cada persona. Cal trencar amb els mites que es construeixen entorn la bisexualitat, mites que en moltes ocasions generen odi, violència i discriminació.

Es per això que cada 23 de setembre des de 1999 es commemora el Dia Internacional de la Bisexualitat o també conegut com Dia de la Visibilitat Bisexual. Aquest dia es va establir el 1999 a la conferencia anual de l’Associació Internacional de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex (ILGA), a iniciativa de tres activistes bisexuals: Wendy Curry, Michael Page i Gigi Raven Wilbur.

Sabies per què es va escollir aquest dia? Per una banda, perquè en aquest mes va néixer Freddie Mercury, cap a qui les anteriors activistes sentien una gran admiració i creien que donava visibilitat a la bisexualitat, i per altra, perquè una de les activistes feia l’aniversari aquest mateix dia així com també coicideix amb la mort del doctor Sigmund Freud, que fou qui va utilitzar el terme per primera vegada. (Carlota, ho pots eliminar si creus que el text és molt llarg)

Des del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal de la Segarra, avui i tots els dies de l’any, volem reivindicar l’admissió, acceptació i inclusió d’aquestes identitats; perquè defensar la bisexualitat és promoure la diversitat de les relacions humanes i lluitar contra la bifòbia.

Post instagram 1.jpg

Dia de la Visibilitat Bisexual - 23 de setembre.
Dia de la Visibilitat Bisexual - 23 de setembre.
  • Quan 23/09/2021 de 09:00 a 23:55
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Document Actions