Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Recital de poesia negra a La Morana
Notícies

Recital de poesia negra a La Morana

Dissabte, 17 de juny, la plaça de la Morana, municipi de Torrefeta i Florejacs, va ser l’escenari d’un recital de poesia negra i música dins del marc de les activitats 7lletres.

Bookmark and Share
Recital de poesia negra a La Morana

Imatge de Xavier Terribas

 Recital de poesia negra a La Morana

Dissabte, 17 de juny, la plaça de la Morana, municipi de Torrefeta i Florejacs, va ser l’escenari d’un recital de poesia negra i música dins del marc de les activitats 7lletres.Pensar en els orígens de la poesia és imaginar una plaça d’un poble medieval. La poesia va néixer amb la necessitat d’una rítmica, per memoritzar el text i dir-lo, així que la poesia sense la música no existiria. Poesia i música van néixer juntes i ara tornen a anar molt juntes. El text agafa protagonisme i comparteix espai amb els sons que l’acompanyen. En aquest sentit, des de 7lletres, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, vam oferir un espectacle en què paraula i ritme caminen alhora i fugen de la imatge del músic de fons que normalment acompanya el poema o de l’habitual poema musicat per un cantautor.

Els encarregats d’aquest aliatge van ser Carles Morell i Santi Careta. Ambdós van fer de l’expressivitat de la paraula un art de transmissions cutànies.

Carles Morell és filòleg, poeta i rapsoda. Com a poeta ha rebut el premi Amadeu Oller pel poemari els Vapors que maten. La seva obra ha estat inclosa a diverses antologies de joves poetes.

El músic Santi Careta, compta amb una extensa discografia tant en el món del jazz com a pop-rock, i ha participat en formacions com Black in Blue, Marc Parrot, Karol Green, Bruno Oro, Pësh, Orquestra Simfònica del Vallès, Núria Graham... Actualment és professor de guitarra i combo al Centre Professional del Conservatori del Liceu.

La pròxima activitat de 7lletres serà la inauguració de l’exposició d’Ivan Oliver “Una selva com la teva”. L’acte d’inauguració serà el divendres 30 de juny, a les 7 de la tarda, a la biblioteca de Guissona, i es podrà visitar fins el dia 31 d’agost en l’horari de la biblioteca.

image2.JPG

 

Imatge de Xavier Terribas

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat