Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Posada en servei de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable a Verdú.
Notícies

Posada en servei de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable a Verdú.

En aquests moments es troba en fase de proves de funcionament.

Bookmark and Share
Posada en servei de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable a Verdú.

Imatge de la depuradora.

Posada en servei de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable a Verdú.

En aquests moments es troba en fase de proves de funcionament.

La nova Estació de Tractament d’Aigua Potable a Verdú, s’ha executat amb la finalitat de tractar les aigües provinents del Canal d’Urgell, captades a Preixana, que serveixen per a l’abastament de Verdú i de la Segarra a la Vall del Cercavins. L’objectiu d’aquesta instal·lació és garantir la qualitat de l’aigua i resoldre els episodis d’enterboliment que es produïen principalment en els períodes de tanques del Canal d’Urgell.

Un cop finalitzades les obres de la instal·lació s’ha posa’t en funcionament en fase de proves.

Com ja es va informar mesos enrere des del mateix Consell Comarcal, el pressupost de l’actuació ha pujat a 275.577,32 € (IVA inclòs), finançat a partir de la Subvenció atorgada per l’ACA a l’ajuntament de Verdú de 103.785,70 €. Una partida de 54.973,40 € per part de l’Ajuntament de Verdú i, una altra del Consell Comarcal de la Segarra de 116.818,30 €.

Una obra a tres bandes que tal com va explicar el Conseller Comarcal d’Aigües, Josep Llobet, beneficia a totes les parts, doncs al poder-se compartir la part de cost no subvencionat  per l’ACA, entre l’Ajuntament de Verdú i el Consell Comarcal de la Segarra, abarateix de forma important el pressupost  que haurien hagut de suportar aquestes administracions si l’haguessin afrontat de forma unilateral.

Llobet afegeix que la bona entesa i excel·lent relació que sempre ha existit entre el Consell Comarcal de la Segarra i aquesta veïna població de l’Urgell , ha facilitat molt aquest acord tan beneficiós, sobretot, per les poblacions del sud de la comarca.

Els municipis de la Segarra que se serviran d’aquesta nova ETAP seran Cervera (La Cardosa), Granyena, Granyanella, Montoliu, Montornès, Plans de Sió (El Canós, L’Aranyó i Montcortès ) i Talavera.

Juliol, 2019.

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat