Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Més de 100 persones participen en els Tallers de cuina d'aprofitament alimentari projectats pel Consell Comarcal.
Notícies

Més de 100 persones participen en els Tallers de cuina d'aprofitament alimentari projectats pel Consell Comarcal.

Els tallers sota el títol “A la cuina sigues creatiu, aprofita-ho tot!” té per objectiu conscienciar del malbarament alimentari. És per aquest motiu que el Consell Comarcal ha projectat amb total 4 tallers per conscienciar del malbaratament; Guissona, Cervera, Torà i Sant Guim de Freixenet on, en un conjunt, han participat més de 100 persones. Aquests tallers són una acció de sensibilització, i emmarcats dins la passada Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es realitza des de l’Agència de Residus de Catalunya.

Bookmark and Share
Més de 100 persones participen en els Tallers de cuina d'aprofitament alimentari projectats pel Consell Comarcal.

Guissona

Més de 100 persones participen en els Tallers de cuina d’aprofitament alimentari projectats pel Consell Comarcal.

Els tallers sota el títol “A la cuina sigues creatiu, aprofita-ho tot!” té per objectiu conscienciar del malbarament alimentari. Concretament a Catalunya es malbaraten anualment més de 260.000 tones d’aliments (dades de l’Agència de Residus de Catalunya), fet que suposa que cada català llença 35 Kg d’aliments cada any.

És per aquest motiu que el Consell Comarcal ha projectat amb total 4 tallers per conscienciar del malbaratament; Guissona, Cervera, Torà i Sant Guim de Freixenet on, en un conjunt, han participat més de 100 persones. Aquests tallers són una acció de sensibilització, i emmarcats dins la passada Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es realitza des de l’Agència de Residus de Catalunya.

Les àrees de Serveis Socials i de Gestió de Residus del Consell Comarcal han projectat ja la tercera edició d’aquests tallers de malbaratament alimentari.

Els tallers els ha realitzat Paquita Riera, cuinera amb gran experiència que feia una demostració pràctica de com aprofitar les sobres dels àpats, tot aprenent a cuinar unes quantes receptes variades.

Als assistents se’ls hi facilitava un Guia que pretén facilitar, que es tregui el màxim rendiment dels aliments que comprem o rebem i, a la vegada, practicar una alimentació saludable. La Guia és un recull de conceptes bàsics, receptes de cuina d’aprofitament i consells. Aquesta Guia ha estat actualitzada amb noves receptes i editada de nou, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida. La Guia es pot descarregar a través de la pàgina web del Consell Comarcal. http://www.ccsegarra.cat/baners/receptari-2017

La presentació dels tallers va anar a càrrec dels representants polítics al Consell i regidors dels ajuntaments participants (fotografies de cada municipi). President del Consell Comarcal i alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, Conselleres Comarcals àrea de serveis socials, Núria Magrans i Rosa Ribas. Conseller de Residus, Josep Maria Calderó. Regidors a Cervera, Ainhoa Barrionuevo, a Torà Marian Louzan i a Sant Guim, Ester Misut.

Dilluns, 27 de novembre.

TallerCervera.JPG

TallerTora.JPG

TallerSantGuim1.JPG

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat