Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Massoteres va acollir, en el Dia Internacional de la Dona Rural, la 3a jornada d'emprenedoria femenina a la Segarra
Notícies

Massoteres va acollir, en el Dia Internacional de la Dona Rural, la 3a jornada d'emprenedoria femenina a la Segarra

Tal com explica la consellera comarcal de Serveis Socials al Consell, Núria Magrans, l’objectiu de la jornada ha consistit en crear una xarxa de contactes entre les dones del territori i en oferir eines d’empoderament al sector femení.

Bookmark and Share
Massoteres va acollir, en el Dia Internacional de la Dona Rural, la 3a jornada d'emprenedoria femenina a la Segarra

Massoteres

Massoteres va acollir, en el Dia Internacional de la Dona Rural, la 3a jornada d’emprenedoria femenina a la Segarra. 

Tal com explica la consellera comarcal de Serveis Socials al Consell, Núria Magrans, l’objectiu de la jornada ha consistit en crear una xarxa de contactes entre les dones del territori i en oferir eines d’empoderament al sector femení.

Massoteres.- En el marc de la celebració del Dia de la Dona Rural, 15 d’octubre, el Consell Comarcal de la Segarra des de les diferents àrees de treball com Serveis Socials, Turisme, Promoció Econòmica, Joventut i Turisme, han dut a terme una jornada d’emprenedoria femenina. Aquest cop ha tingut lloc a Massoteres, sent la 3a jornada que es realitza a la Segarra, la primera va ser a Sedó i la segona a Sant Guim de Freixenet. Aquest cop també s’ha comptat amb el suport del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, que ofereix els ajuts LEADER.

La jornada es va desenvolupar al llarg de tot un matí amb la presència de l’alcalde de Massoteres, Miquel Àngel Marina, com a municipi que acollia la jornada. El director territorial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Joan Santacana, i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló.

L’acte conduït per la consellera comarcal, Núria Magrans, va comptar amb la presència de ponents de renom que treballen transversalment pel foment de la igualtat des dels seus àmbits laborals, com per exemple, M. Àngels Rial, gerent i fundadora de l’empresa Semen Cardona. Lourdes Biosca, com a responsable de la implementació del Pla d’Igualtat de l’empresa Biosca, S.L. I tot un segut de ronda d’experiències amb Maria Neus Mangues, Granja Cornudela de Massoteres, Leila Robes, del centre de natura i investigació, Auró i Carme Bergés, directora del Museu de Cervera.

Una jornada, que amb tota aquesta representació femenina, va estar pensada per oferir eines d’empoderament al sector femení. És per aquest motiu que l’eix principal de la jornada era oferir a través d’ experiències personals de diverses dones empresàries i d’un debat sobre l’emprenedoria en un mon tradicionalment masculí, les eines suficients per treballat en aquest sentit.

En el transcurs de la jornada s’ha reservat un espai al tractament del Plans d’Igualtat de les empreses. Uns acords que segons la consellera, Núria Magrans, malgrat obliguin a fer efectius els mateixos drets entre homes i dones en el mon laboral no sempre s’apliquen de la mateixa forma. La cloenda va acabar amb la responsable de Polítiques transversals i d’igualtat del DARP, Dolors Jiménez.

La valoració ha estat molt positiva per part dels organitzadors on a la Segarra de mica en mica es treballa en aquest sentit i amb clau femenina. Prop d’una vintena d’assistents hi van participar.  

 JornadaMassoteres03-20181015.JPG JornadaMassoteres02-20181015.JPG

Massoteres, 15 d’octubre.

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat