Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies Les activitats vinculades amb l’esport i el voluntariat són les més demandes pels joves a la Segarra.
Notícies

Les activitats vinculades amb l’esport i el voluntariat són les més demandes pels joves a la Segarra.

A la trobada van participar 13 regidors dels 21 municipis de la comarca. La benvinguda va anar a càrrec del conseller comarcal de Joventut, Jordi Porta, que va destacar la important tasca de l’Oficina vers als joves, perquè coordina més de 20 actuacions sobre treball, educació, salut i lleure. Projectes que es centren en xerrades, concursos, camps de treball, tallers, colònies d’estiu, cursos i molt més. Va agrair la tasca de les tècniques de l’oficina que a través de trobades anuals amb els joves, a través del projecte apropa’t on van als instituts i a través d’eines comunicatives com un espot, la web i el facebook han aconseguit que més del 70% dels joves de la comarca coneguin l’oficina. L’Oficina Jove està formada per quatre tècniques que donen servei als 21 municipis de la comarca, ja que tots ells disposen d’un pla local de joventut on a través d’una tècnica compartida la Segarra es divideix en zona nord i sud, cobrint així les demandes de joves a tota la comarca. Enguany es celebren els 10 anys de la posada en funcionament de les tècniques compartides.

Bookmark and Share
Les activitats vinculades amb l’esport i el voluntariat són les més demandes pels joves a la Segarra.

Sala de Plens del Consell Comarcal

Dimecres, 16 de desembre.

Les activitats vinculades amb l’esport i el voluntariat són les més demandes pels joves a la Segarra.

Segarra.- Per tercer any consecutiu l’Oficina Jove de la Segarra organitza la trobada de regidors de joventut a la comarca. L’objectiu principal d’aquesta trobada és que coneguin de primera mà la tasca que desenvolupa l’oficina a la comarca. Com a novetat, aquest any es va presentar als regidors el resultat de l’enquesta que des de l’Oficina es va treballar amb els instituts a la comarca. Més de 1.000 joves van retornar l’enquesta.

De l’enquesta s’extrauen diferents dades, però les més rellevants expliquen que l’interès principal dels joves és fer activitats o formacions vinculades amb l’àmbit esportiu, és per aquest motiu que des de l’Oficina Jove s’ha projecta’t el programa Fórmula Jove de la Direcció General de Joventut amb la formació sobre tècnic esportiu adreçat als joves que no estudien ni treballen. Una formació amb un total de 160 hores de formació i pràctiques on seran expedits amb el certificat de curs d’Iniciació a Tècnic/a d’Esports, fent possible així el pont entre la escola i el treball. El curs ha comptat amb un total de 12 joves i finalitza aquest mes de desembre.

Una altra dada explica que un tant per cent elevat de joves fan visible els seu interès per la tasca del voluntariat a la comarca. Concretament, valoren molt positivament els camps de treball locals que es fan a l’estiu en diferents municipis de la comarca, perquè poden desenvolupar tasques de manteniment per al seu municipi i entre els joves fan xarxa i intercanvien experiències.  

També, es fa palesa que entre els joves segarrencs els temes que més els preocupa vinculats amb la salut són el bulling a l’escola, la violència de gènere i les drogues. Davant aquestes problemàtiques l’Oficina Jove coordinada amb els instituts de la comarca fan tallers i xerrades per a prendre consciencia davant aquestes problemàtiques. Paral·lelament es commemoren els dies mundials sobres temàtiques, com la violència de gènere, discapacitat, alimentació saludable, activitat física, entre altres. I, també es compta amb un suport psicològic on els joves que ho creguin oportú poden disposar d’aquest suport setmanalment a càrrec d’un professional.

Durant la trobada amb regidors es van poder intercanviar totes aquestes percepcions dels joves i com a cloenda es va projectar una dinàmica on se’ls va fer reflexionar vers la implicació que tenen els regidors amb els joves. La dinàmica de treball va a anar a càrrec d’un tècnic de la coordinació territorial de joventut a Lleida, Víctor Saló.

A la trobada van participar 13 regidors dels 21 municipis de la comarca. La benvinguda va anar a càrrec del conseller comarcal de Joventut, Jordi Porta, que va destacar la important tasca de l’Oficina vers als joves, perquè coordina més de 20 actuacions sobre treball, educació, salut i lleure. Projectes que es centren en xerrades, concursos, camps de treball, tallers, colònies d’estiu, cursos i molt més. Va agrair la tasca de les tècniques de l’oficina que a través de trobades anuals amb els joves, a través del projecte apropa’t on van als instituts i a través d’eines comunicatives com un espot, la web i el facebook han aconseguit que més del 70% dels joves de la comarca coneguin l’oficina.

L’Oficina Jove està formada per quatre tècniques que donen servei als 21 municipis de la comarca, ja que tots ells disposen d’un pla local de joventut on a través d’una tècnica compartida la Segarra es divideix en zona nord i sud, cobrint així les demandes de joves a tota la comarca. Enguany es celebren els 10 anys de la posada en funcionament de les tècniques compartides.

Trobada02.jpg Trobada03.jpg 

Per a més informació: www.ccsegarra.cat

Telèfon de contacte: 973.531 300
Àrea de Comunicació, Carlota Bartra 
premsa@ccsegarra.cat

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat