Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies La Segarra presenta els nous models de gestió de residus
Notícies

La Segarra presenta els nous models de gestió de residus

Els principals canvis seran el porta a porta que s’amplia a Sant Ramon i Sanaüja i a les poblacions de menys de 250 habitants, s’implantarà el compostatge comunitari i el rebuig es recollirà porta a porta

Bookmark and Share
La Segarra presenta els nous models de gestió de residus

Sala Francesc Buireu, Cervera

La Segarra presenta els nous models de gestió de residus

Els principals canvis seran el porta a porta que s’amplia a Sant Ramon i Sanaüja i a les poblacions de menys de 250 habitants, s’implantarà el compostatge comunitari i el rebuig es recollirà porta a porta.

Cervera.- El Consell Comarcal de la Segarra ha presentat aquest passat dimarts, 29 de gener, els nous models de gestió de residus a la Segarra. L’acte ha tingut lloc a la sala Francesc Buireu, a Cervera, i s’ha  comptat amb la presència del senyor Josep M. Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, i el President del Consell Comarcal i alcalde de Guissona, Xavier Casoliva.

Anteriorment a l’acte s’ha fet la visita institucional al Consell Comarcal amb la signatura del Llibre d’Honor a càrrec del director general i acompanyat pel Conseller Comarcal de Gestió de Residus, Josep Maria Calderó.

El President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, va explicar que els nous serveis s’implementaran al llarg de l’any 2019. Els canvis persegueixen l’objectiu de millorar els nivells de reciclatge comarcals i millorar el servei prestat actualment, incloses les instal·lacions de tractament de residus.

La Segarra és una de les comarques de Catalunya que més recicla, gràcies a la recollida porta a porta. Però cal millorar els resultats per assolir les exigències de reciclatge fixades per la Unió europea: 60% l’any 2020, tal com va explicar el director de l’Agència, Josep M. Tost.

Els canvis principals seran l’increment de poblacions amb recollida porta a porta, que s’implantarà a Sanaüja i Sant Ramon, i el canvi de model a les poblacions de menys de 250 habitants, on s’implantarà el compostatge comunitari i el rebuig es recollirà porta a porta.

El porta a porta és el sistema que, actualment, obté els millors resultats de recollida selectiva i reciclatge. L’any 2002, la Segarra va ser pionera en la implantació del porta a porta, ja que només estava implantada en quatre indrets de Catalunya. Actualment, ja són més de 200 els municipis amb aquest model. Els grans productors de residus, com per exemple comerços, empreses i indústries, també s’incorporaran a la recollida porta a porta.

L’acte ha estat obert a tota la població i s’ha comptat amb una notable participació. Als assistents se’ls va obsequiar amb una mostra de compost de la prova pilot que es va fer a Vergós (Cervera), primera població de la comarca on s’ha implantat el compost comunitari.

En el transcurs de l’acte també s’ha presentat el nou butlletí comarcal amb tota la informació dels canvis que es distribuirà per les cases i un vídeo divulgatiu dels serveis amb les participacions de representants polítics i persones a títol individual o d’entitats de la comarca, que valoren el sistema de recollida a la Segarra. El vídeo el podeu visualitzar a les xarxes socials sota el hastag #Segarraresiduzero. El vídeo serà una eina de comunicació que es projectarà en les diferents sessions informatives que es faran per tots els municipis amb la voluntat d’explicar tots els canvis.

 CCSResidus3-20190129.JPG CCSResidus4-20190129.JPG

Imatges del moment de la presentació i signatura Llibre d’Honor.

Trobareu el vídeo divulgatiu i el butlletí informatiu a la web del Consell Comarcal; http://www.ccsegarra.cat/arees/serveis-als-municipis/gestio-de-residus/eines-de-comunicacio-butlleti-informatiu-i-video-divulgatiu

Cervera, 30 de gener de 2019.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat