Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies La Segarra fomenta que les biblioteques públiques siguin biblioteques socialment responsables davant la present situació de crisi.
Notícies

La Segarra fomenta que les biblioteques públiques siguin biblioteques socialment responsables davant la present situació de crisi.

Les jornades duraran dos dies i fan taules rodones de debat simultànies per tal de plantejar tres eixos de reflexió: com la biblioteca respon a la comunitat, com la comunitat veu la biblioteca i com la comunitat treballa amb la biblioteca.

Bookmark and Share
La Segarra fomenta que les biblioteques públiques siguin biblioteques socialment responsables davant la present situació de crisi.

Moment de la presentació de la jornada

La Segarra fomenta que les biblioteques públiques siguin biblioteques socialment responsables davant la present situació de crisi.

Segarra.- Aquest matí s’ha donat el tret de sortida a les jornades interprofessionals sobre la gestió de les biblioteques públiques des del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO amb l’objectiu de crear un espai d’intercanvi i reflexió entre els professionals de les biblioteques per compartir experiències i iniciatives sobre el paper de la biblioteca pública.
 
Sota el títol; Biblioteca pública: Comunitat i Participació, la Sala Francesc Buireu de Cervera ha acollit una cinquantena de professionals. La sessió inaugural ha anat a càrrec de l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, la vicepresidenta del Consell Comarcal, Rosa Santana, el director del Centre UNESCO de Catalunya, Miquel Àngel Essombra, com el subdirector general de Promoció cultural de la Generalitat, Joan Francesc Ainaud, on tots ells en les seves ponències han destacat el paper de convivència que generen les biblioteques públiques. S’ha insistit en potenciar un treball més participatiu per tal de fer més possible encara l’obertura d’aquests espais de relació a tota la ciutadania.
 
La conferència inaugural ha anat a càrrec de l’expert en temes de cooperació i participació, Fernando Pindado, on ha fet un anàlisi actual de la situació social. Actualment, cal plantejar-se la col•laboració que la biblioteca pot establir amb altres agents per crear un escenari de comunitat d’aprenentatge, de ciutat educadora on, a través dels serveis d’informació i les possibilitats lectores, s’ofereixen recursos per a l’aprenentatge al llarg de la vida, l’educació en valors i l’estímul del teixit social.
 
Les jornades duraran dos dies i fan taules rodones de debat simultànies per tal de plantejar tres eixos de reflexió: com la biblioteca respon a la comunitat, com la comunitat veu la biblioteca i com la comunitat treballa amb la biblioteca. Des de l’organització de les jornades, UNESCO, pensem que els nous reptes ciutadans ens porten a replantejar els rols dels professionals i de la biblioteca pública, a replantejar les relacions amb el territori per esdevenir biblioteques socialment responsables.
 
En el transcurs de les jornades també es faran visites a la ciutat de Cervera. Així, les primeres jornades van tractar de “La biblioteca pública com a espai d’inclusió social” (Salt, 2002), les segones es van centraren “La biblioteca educadora: entre el llibre i la lectura” (Calafell, 2005); i les terceres en“La biblioteca pública: espai obert a l’aprenentatge” (Badalona,2008).
 
Dijous, 22 de març de 2012
 
Consell Comarcal de la Segarra
Carlota Bartra
Servei de Premsa i Comunicació
T. 973 531 300
Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat