Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies La Segarra constitueix una taula per prevenir la mutilació genital
Notícies

La Segarra constitueix una taula per prevenir la mutilació genital

La Segarra ha constituït, a iniciativa del CAP i la Paeria de Cervera, una taula de professionals per prevenir els casos de mutilació genital femenina.

Bookmark and Share
La Segarra constitueix una taula per prevenir la mutilació genital

X. SANTESMASSES

 

La Segarra constitueix una taula per prevenir la mutilació genital

X. SANTESMASSES
14-12-2017

La Segarra ha constituït, a iniciativa del CAP i la Paeria de Cervera, una taula de professionals per prevenir els casos de mutilació genital femenina. El projecte inclou professionals del CAP, del departament d’Ensenyament, dels Mossos, Igualtat i Immigració de la Paeria i del consell comarcal. Pretén fixar un protocol d’actuació davant de qualsevol situació de risc. Segons la responsable dels serveis socials del consell, Núria Magrans, hi ha protocols com el Forgem Vincles, que aborda els casos de maltractament de forma genèrica.

Tanmateix, el nou servei pretén atendre de forma específica els casos de mutilació genital “per poder detectar indicadors de risc a partir de les dades de les quals ja disposem”. Així, estableixen que les possibles víctimes es facin una revisió pediàtrica abans d’anar-se’n al seu país d’origen i els pares signin un document en el qual es comprometen que la nena no serà mutilada. Al tornar, es fa un nou control.

Des de l’any 2013 s’han detectat tres casos a la comarca.

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat