Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies La pagesia de la Segarra obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem.
Notícies

La pagesia de la Segarra obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem.

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny una explotació agrària, quatre restaurants i set allotjaments de la Segarra participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès. A la Segarra s’ha adherit a aquesta iniciativa l’explotació Casa Martí de Sant Domí, que conreen llegums de l’alta Segarra. Els restaurants L’Antic Forn (Cervera), Can Solé Xic (Claret), La Redolta (Florejacs), Restaurant de l’Hostal Jaumet (Torà) i els allotjaments Cal Canya, Cal Josep i Cal Ventura Vell (Portell), la casa de colònies de la Guàrdia-lada, Casa Martí (Sant Domí) i les Salades (Florejacs). A més establiments com Sikarra Nostra de Sant Guim de Freixenet oferiran activitats complementàries.

Bookmark and Share

 Divendres, 17 de juny.

La pagesia de la Segarra obre les seves portes per ensenyar com i on es produeix allò que mengem.

El cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny una explotació agrària, quatre restaurants i set allotjaments de la Segarra participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès

Veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir els productes de temporada… Aquest és l’esperit de la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries i ramaderes arreu de Catalunya, amb la complicitat de restaurants i allotjaments, que també participen a la campanya i que oferiran el menú Benvinguts, amb producte de proximitat, i paquets especials d’allotjament de cap de setmana.

A la Segarra s’ha adherit a aquesta iniciativa l’explotació Casa Martí de Sant Domí, que conreen llegums de l’alta Segarra. Els restaurants L’Antic Forn (Cervera), Can Solé Xic (Claret), La Redolta (Florejacs), Restaurant de l’Hostal Jaumet (Torà) i els allotjaments Cal Canya, Cal Josep i Cal Ventura Vell (Portell), la casa de colònies de la Guàrdia-lada, Casa Martí (Sant Domí) i les Salades (Florejacs). A més establiments com Sikarra Nostra de Sant Guim de Freixenet oferiran activitats complementàries.

Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.

Les activitats estan adreçades a qualsevol tipus de públic: famílies, grups d’amics, col·lectius diversos… les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda es faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia directament a l’explotació. Després de la visita s’oferirà un petit tast amb de productes i, a més, hi haurà zona de venda per als visitants que vulguin comprar directament.

Liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement a través de l’Agència Catalana de Turisme, del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de les Diputacions i Consells Comarcals, Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Àrea de Turisme, Consell Comarcal de la Segarra.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat