Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies La infància, un dels objectius d’actuació dels serveis socials a la Segarra
Notícies

La infància, un dels objectius d’actuació dels serveis socials a la Segarra

En el marc del Consell d’Alcaldes que es va realitzar la setmana passada al Consell Comarcal, l’àrea de serveis socials va presentar la memòria d’actuacions del 2017 als alcaldes de la comarca. La consellera comarcal de serveis socials i alhora alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans. va explicar que si algun ajuntament està interessat més al detall de la memòria ho poden demanar al Consell i es farà un monogràfic al seu municipi.

Bookmark and Share
La infància, un dels objectius d’actuació dels serveis socials a la Segarra

Fotografia del darrer Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal.

La infància, un dels objectius d’actuació dels serveis socials a la Segarra

En el marc del Consell d’Alcaldes que es va realitzar la setmana passada al Consell Comarcal, l’àrea de serveis socials va presentar la memòria d’actuacions del 2017 als alcaldes de la comarca.  

A la presentació que va anar a càrrec de la coordinadora de l’àrea, Maite Lecha, va explicar els principals reptes als quals s’han fet front a l’àrea de serveis socials.

Al llarg de l’any s’han atès 3.963 persones ateses pel serveis socials bàsics on s’ha prioritzat combatre l’estancament de les situacions de pobresa i vulnerabilitat de persones i famílies, algunes d’elles tot i tenir treball i/o  ingressos, no poden fer front a totes les despeses familiars.

Es destaca, l’increment de les necessitats relacionades amb l’envelliment per la pèrdua d’autonomia i augment de les mesures d’acompanyament i suport dirigides tant a les persones grans com als seus cuidadors.

El Programa d’Atenció a la Dependència ha valorat 266 persones durant l’any 2017

També, hi hagut un increment d’infants i adolescents en situacions de risc social, relacionat amb dificultats de les relacions familiars i cronificació de situacions de vulnerabilitat social i econòmica dels pares.

Sense oblidar els grans esforços dedicats en l’atenció de les persones grans i dels col·lectius més desfavorits, des del Consell Comarcal es destaca la funció, cada cop més creixent, de l’Administració com a responsable últim del benestar dels infants i adolescents. La realitat social de la comarca de la Segarra, partint de dades objectives extretes de l’observatori social, destaca un gran nombre d’infants i adolescents en situacions de risc i la necessitat d’ajuda dels progenitors o adults de referència per donar resposta adequada a les seves necessitats. Durant el 2017 s’ha constatat uns 170  infants i adolescents en situació de risc.

A l’àrea de serveis socials, diversos serveis centren la seva activitat en aquest sector important de població: des de les intervencions directes dels serveis socials bàsics per ajudar persones i famílies perquè puguin atendre els infants i adolescents i també, si s’escau, per controlar les actuacions que siguin perjudicials per a aquests, passant per les actuacions del CDIAP, Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant i l’Equip EAIA. CDIAP: 183 infants de 0 a 6 anys atesos. EAIA: 64 infants atesos. Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant. Atenció diürna diària: 88 infants /joves.

La memòria es va presentar als alcaldes en el darrer Consell d’Alcaldes a la Segarra. La consellera comarcal de serveis socials i alhora alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans. va explicar que si algun ajuntament està interessat més al detall de la memòria ho poden demanar al Consell i es farà un monogràfic al seu municipi.

 

Fotografia del darrer Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal.

 

Dimarts, 24 de juliol.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat