Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies La Biblioteca Comarcal Josep Finestres a Cervera llegeix fragments de la "Teoria king Kong" de Virginie Despentes amb motiu dels actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
Notícies

La Biblioteca Comarcal Josep Finestres a Cervera llegeix fragments de la "Teoria king Kong" de Virginie Despentes amb motiu dels actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Prop d’una vintena de persones es van apropar fins a la Biblioteca Comarcal, a Cervera, per escoltar fragments del Llibre “Teoria king Kong” de Virginie Despentes. escriptora, novel•lista i directora de cinema francesa. L’acte es va organitzar amb motiu actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Bookmark and Share
La Biblioteca Comarcal Josep Finestres a Cervera llegeix fragments de la "Teoria king Kong" de Virginie Despentes amb motiu dels actes del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Biblioteca Comarcal Josep Finestres (Cervera).

 

La Biblioteca Comarcal Josep Finestres a Cervera llegeix fragments de la “Teoria king Kong” de Virginie Despentes amb motiu dels actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

 

Dimecres, 28 de novembre de 2018.

 

Cervera.- Prop d’una vintena de persones es van apropar fins a la Biblioteca Comarcal, a Cervera, per escoltar fragments del Llibre “Teoria king Kong” de Virginie Despentes. escriptoranovel·lista i directora de cinema francesa. Ocasionalment també ha exercit de traductora i lletrista. És coneguda pels seus polèmics llibres i pel·lícules, tals com Baise-moi (traduït al castellà com a Fóllame) o Teoria King Kong, així com pel seu feminisme

 

L’acte es va organitzar amb motiu actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La lectura dels fragments va anar a càrrec de diferents representants d’entitats de la comarca, com per exemple, Carraquers, Centre Excursionista, CAP de Cervera, La Segarrenca, el Casal Cívic, Ondara-Sió, Coral Ginesta, l’Aula d’extensió Universitària a Cervera, i les diferents institucions presents a l’acte.

 

L’acte es va organitzar des del Consell Comarcal amb la col·laboració de la Paeria de Cervera i la Biblioteca Comarcal acollint l’acte. La benvinguda a l’acte va anar a càrrec de la consellera comarcal, Núria Magrans, que va posar de manifest. que a aquestes alçades haguem d'estar-nos reivindicant #LliuresISensePor dóna que pensar. Magrans explica que arribant a final d'any, tornem a tenir xifres esgarrifoses de feminicidis, i un alt nombre de sentències judicials per violacions absolutament escandaloses. Està clar que s'han de canviar les lleis, la judicatura ha d'actualitzar-se, cal treballar el respecte des d'edats primerenques. Normalitzar certs comportaments, cert llenguatge, certes actituds, és atacar directament la llibertat de les dones en qualsevol àmbit. Criminalitzar les víctimes és propi de societats immadures. Cal evolucionar, tenir les eines per visualitzar aquests comportaments i aturar-los, per això és tan important treballar en la prevenció: prendre'n consciència és el primer pas perquè les violències masclistes ens continuen assassinant, sí! 

 

La cloenda va anar a càrrec d’Ainhoa Barrionuevo, regidora a la Paeria on també va llegir un fragment del llibre. La lectura va tenir l’acompanyament musical del músic cerverí Xesco Grau. La resta del que queda de setmana es projectaran altres actes arreu de la comarca que es poden consultar a la web del Consell Comarcal.

 

Fotografies del moment de l’acte. Lloc: Biblioteca Comarcal Josep Finestres (Cervera).

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat