Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies L’Oficina Jove de la Segarra presenta un nou servei; L’Escolta’t, amb la finalitat d’oferir als joves un servei de salut.
Notícies

L’Oficina Jove de la Segarra presenta un nou servei; L’Escolta’t, amb la finalitat d’oferir als joves un servei de salut.

Principalment, és un servei de salut que té com a objectiu proporcionar suport, eines i recursos al jovent de la comarca d’entre 12 i 30 anys dins l’àmbit de la salut física i mental. L ’Escolta’t ofereix una atenció individual amb una psicòloga per atendre i donar recursos necessaris. Ofereix també un espai de reflexió grupal per compartir casos i una atenció on-line per poder contactar directament amb el professional escoltat@ccsegarra.cat

Bookmark and Share
L’Oficina Jove de la Segarra presenta un nou servei; L’Escolta’t, amb la finalitat d’oferir als joves un servei de salut.

Fotografia del moment de la presentació a l’Oficina Jove.

L’Oficina Jove de la Segarra presenta un nou servei; L’Escolta’t, amb la finalitat d’oferir als joves un servei de salut.

Principalment, és un servei de salut que té com a objectiu proporcionar suport, eines i recursos al jovent de la comarca d’entre 12 i 30 anys dins l’àmbit de la salut física i mental.

El President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, explica que el nou servei que es presenta entén per salut un estat de benestar físic, mental i social i que té per objectiu oferir assessorament i orientació en temes com la sexualitat, alimentació, hàbits i rutines, addicions … i tot allò que dificulta el dia a dia dels joves. El servei arriba a tota la comarca i es pot fer la demanda del servei a través dels tècnics de joventut que es desplacen als ajuntaments.

L ’Escolta’t ofereix una atenció individual amb una psicòloga per atendre i donar recursos necessaris. Ofereix també un espai de reflexió grupal per compartir casos i una atenció on-line per poder contactar directament amb el professional escoltat@ccsegarra.cat

En una altra línia de coses el conseller de Joventut, Jordi Porta, ha presentat la memòria anual de les actuacions del 2017 on es recullen totes les activitats projectades en un any. Com a dades destacables; els més de 400 usuaris atesos  en serveis com la mobilitat internacional, l’orientació laboral, acadèmica i formativa. L’Oficina Jove també ha rebut més de 100 consultes en temes diversos.

Paral·lelament al treball d’atenció directa de l’Oficina es treballa a la comarca amb diferents projectes on participen els joves de forma activa, com per exemple, les Jornades d’Orientació Universitària, el Premi Jove Emprenedor, els camps de treball locals, aquest sent el projecte destacat del 2017 per l’alta participació dels joves de la comarca.

Actualment des de l’Oficina Jove de la comarca es dóna suport a 17 municipis dels 21 de la comarca amb el projecte de tècnics compartits, exceptuant Cervera i Guissona que ja tenen tècnic local. La subvenció rebuda per a activitats ha estat, el 2017, més de 21 mil euros. La despesa total realitzada a l’Oficina Jove el 2017 amb personal, prestacions, serveis i accions ha estat de 231.762,29 euros. El finançament principal ha provingut de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Contracte Programa i convenis de col·laboració amb el Departament de Treball Afers Socials i Famílies, i també dels ajuntaments comarcals.

  

Carlota Bartra

Àrea de Comunicació

comunicacio@ccsegarra.cat

 

Tel. 973 531 300

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat