Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies El premi 7lletres s’internacionalitza. El guanyador de la tretzena edició del premi resideix al Canadà.
Notícies

El premi 7lletres s’internacionalitza. El guanyador de la tretzena edició del premi resideix al Canadà.

Altres mares, de Francesc Duch, és el títol del conjunt de contes guanyador del Premi 7lletres 2018. L’obra explora la maternitat i la feminitat des d’angles diferents dels més habituals. La relació de les dones que protagonitzen els contes amb els seus fills i parelles s’escapa a la que ens és més assídua, però no per això són éssers estranys.

Bookmark and Share
El premi 7lletres s’internacionalitza. El guanyador de la tretzena edició del premi resideix al Canadà.

Castell de Concabella

 

Nota de premsa del premi literari 7lletres.
6 de juliol de 2018

El premi 7lletres s’internacionalitza. El guanyador de la tretzena edició del premi resideix al Canadà.

 

Altres mares, de Francesc Duch, és el títol del conjunt de contes guanyador del Premi 7lletres 2018. L’obra explora la maternitat i la feminitat des d’angles diferents dels més habituals. La relació de les dones que protagonitzen els contes amb els seus fills i parelles s’escapa a la que ens és més assídua, però no per això són éssers estranys. Al contrari, el lector s’identificarà amb cada una d’elles: amb la mare que viu angoixada la desaparició d’una filla, amb l’adolescent que no vol aquell nadó que ha arribat per canviar-li la vida massa d’hora, amb la mare que se sent gelosa de la complicitat feliç que tenen pare i filla ...

 

Francesc Duch Casanova, nascut a Sarrià de Ter, és diplomat en fisioteràpia. Ha viscut durant molts anys entre Catalunya i França i actualment viu a Mont-real (Canadà).

L’any 2013 comença a escriure, i des de llavors ha estat reconegut en diferents certàmens literaris. L’any 2014, el relat “La notícia” queda finalista en el Primer Concurs de Relats Curts Planeta Lletra (Mataró), que apareix publicat en el recull “No ho podia assegurar amb certesa”, de l’editorial Planeta Lletres. El 2015, el relat curt “Ninot de neu” queda finalista del Premi Tinet (Premis Ciutat de Tarragona) publicat en el llibre “Els noms de les vaques i altres contes”, a càrrec de Cossetània edicions. L’any 2017, en el mateix concurs, torna a quedar finalista amb el relat “Demà potser una girafa”, publicat en el llibre “Obsessió i altres contes”, també de Cossetània edicions.

 

La recent obtenció del Premi 7lletres permetrà a l’autor de Sarrià de Ter publicar el seu primer llibre d’autoria individual a càrrec de Pagès editors.

 

En l’edició d’enguany, la tretzena, s’ha rebut un total de 28 exemplars. Per aquest motiu, l’alta participació, s’ha requerit la col·laboració d’un comitè de lectura que ha fet una primera selecció de les obres presentades que passen al jurat. En la present edició han estat seleccionats 13 originals. El jurat està format per Anna Saez, Emili Bayo, Xavier Vidal, Ramon Badia i Eloi Planes.

 

L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc el 6 de juliol, al castell de  Concabella. El lliurament del premi torna a Concabella, municipi on pertany l’Aranyó, i torna al castell que acull l’Espai i el Fons Documental Pedrolo. Al lliurament, a més de persones relacionades amb 7lletres i el món de la cultura segarrenca, hi ha assistit representants de les entitats organitzadores, la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida i Anna Maria Villalonga, comissària de l’Any Pedrolo.

 

A diferència d’edicions anteriors, enguany, l’acte de lliurament del premi, no ha tancat les activitats de 7lletres. En la present edició, en motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo els actes van començar al mes de març i s’allargaran fins el novembre.

 

"7lletres. El premi literari i més coses", és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo.

 

7lletres

 

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat