Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies El Consell Comarcal participa a Festa de Mali amb motiu del 57e aniversari de la Independència de Mali.
Notícies

El Consell Comarcal participa a Festa de Mali amb motiu del 57e aniversari de la Independència de Mali.

A la comarca hi viuen més de 300 persones d’origen malià, majoritàriament a Cervera. En representació del Consell Comarcal hi va assistir el conseller comarcal, Ricard Vicente. Des del Consell Comarcal a través del servei d’atenció al nouvingut, de l’àrea de serveis socials, es dóna suport a les associacions per seguir impulsant les seves festes i promoure els seus costums amb finalitats d’intercanvi culturals entre Catalunya i Mali.

Bookmark and Share
El Consell Comarcal participa a Festa de Mali amb motiu del 57e aniversari de la Independència de Mali.

Moment de la festa

 El Consell Comarcal participa a Festa de Mali amb motiu del 57e aniversari de la Independència de Mali.

La Coordinadora d’associacions de malians de Cervera van celebrar aquest passat dissabte, el 57è Aniversari de la Independència de Mali. La Festa va ser organitzada per la mateixa coordinadora d’associacions que agrupa des de l’any 2014 totes les associacions de malians creades a Cervera des de fa anys. Els objectius de l’associació són promoure la seva cultura i donar a conèixer les seves tradicions, costums.

A la comarca hi viuen més de 300 persones d’origen malià, majoritàriament a Cervera.

En representació del Consell Comarcal hi va assistir el conseller comarcal, Ricard Vicente. Des del Consell Comarcal a través del servei d’atenció al nouvingut, de l’àrea de serveis socials, es dóna suport a les associacions per seguir impulsant les seves festes i promoure els seus costums amb finalitats d’intercanvi culturals entre Catalunya i Mali.

A més, des del Consell es dóna suport per gestionar tràmits com és l’obtenció de les autoritzacions de residència i treball, reagrupaments familiars i nacionalitat. Es constata des del servei d’immigració del Consell les dificultats que tenen aquestes persones per obtenir el passaport, ja que prèviament a obtenir-lo, han de sol·licitar una nova targeta d’identificació nacional de Mali, la targeta NINA que en molts casos pot demorar-se més d’un any per obtenir-la. Hi ha diferents casuístiques on els implicats s’han vist molt perjudicats per les dificultats que hi ha a l’hora d’aconseguir aquest document o en cas on hi hagi algun error, rectificar aquest i tornar a obtenir el document és quasi missió impossible.

A la festa també van assistir  l’Ambaixador de Madrid i el Cònsol de Barcelona. Els temes a tractar van ser principalment la immigració i la integració.

Dissabte, 21 d’octubre.

Fotografies del moment de la Festa.

IMG_1954.JPG 

 

Carlota Bartra

Àrea de Comunicació

premsa@ccsegarra.cat comunicacio@ccsegarra.cat

 

Tel. 973 531 300 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat