Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies El Consell Comarcal de la Segarra, primera comarca de la plana de Lleida, que signa l’acord per la implementació del Servei d’Atenció Integral per a persones LGTBI.
Notícies

El Consell Comarcal de la Segarra, primera comarca de la plana de Lleida, que signa l’acord per la implementació del Servei d’Atenció Integral per a persones LGTBI.

El servei amb la signatura de l’acord ja es posa en funcionament al Consell Comarcal de la Segarra a partir de la tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Maria Camí, dins de l’àrea de serveis socials al Consell. Com a primera proposta a treballar es mirarà de penjar la bandera colors al Consell Comarcal el proper 28 de juny amb motiu del Dia Internacional de l'Alliberament LGTB, i també es proposarà als ajuntaments de la comarca.

Bookmark and Share
El Consell Comarcal de la Segarra, primera comarca de la plana de Lleida, que signa l’acord per la implementació del Servei d’Atenció Integral per a persones LGTBI.

Consell Comarcal de la Segarra

 

El Consell Comarcal de la Segarra, primera comarca de la plana de Lleida, que signa l’acord per la implementació del Servei d’Atenció Integral per a persones LGTBI.

 

Segarra.- Amb una posada en escena informal a la Sala de Plens del Consell Comarcal s’ha signat l’acord que formalitzarà la implementació del Servei d’Atenció Integral per a persones LGBTI (SAI) a la comarca de la Segarra. La signatura i presentació de l’acord ha estat a càrrec del President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, on ha donat la benvinguda als assistents i ha explicat que l’acord ha de servir per defensar els drets de les persones LGTBI a la comarca. El servei s'adreçarà a la ciutadania que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 

Posteriorment, el Sr. Joan Santacana Vélez, director dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida ha explicat que la Segarra és la primera comarca a la plana de Lleida que posa en marxa aquest servei. Tot seguit, la Sra. Mireia Mata, Directora General d’Igualtat ha explicat que el desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

A més, ha explicat que el contingut d’aquest servei entès com una porta d’entrada a demanar informació o fer alguns tràmits com el canvi de nom a la targeta sanitària, projectar formació quan a la sensibilització i encaminar les demandes sol·licitades, com per exemple, quan es doni el cas de víctimes de discriminació. Ha explicat que la col·laboració entre institució i territori és clau per entendre que “la riquesa de la diversitat és la riquesa de tots”.

 

Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “la previsió per a 2108 és que la majoria dels 105 ajuntaments de més de 20.000 habitants i dels consells comarcals disposin d’un servei d’aquestes característiques”.

 

Els parlaments han finalitzat amb la participació de l’Associació Colors de Ponent de Lleida, amb la seva presidenta Maria Capell, on a través d’un relat en primera persona ha explicat les finalitats i demandes que es treballen des de l’entitat.

 

Al finalitzar l’acte s’ha formalitzat la signatura de l’acord entre ambdues institucions, Generalitat de Catalunya i Consell Comarcal. A l’acte ha participat també la Sra. Regina Cairol, responsable del SAI Territorial a les comarques de Lleida i referent de la DGI a Lleida i la consellera comarcal de serveis socials al Consell, Núria Magrans. A l’acte han assistit professionals del sector social, Mossos d’Esquadra, Salut, entre altres.

 

El servei amb la signatura de l’acord ja es posa en funcionament al Consell Comarcal de la Segarra a partir de la tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Maria Camí, dins de l’àrea de serveis socials al Consell. Com a primera proposta a treballar es mirarà de penjar la bandera colors al Consell Comarcal el proper 28 de juny amb motiu del Dia Internacional de l'Alliberament LGTB, i també es proposarà als ajuntaments de la comarca.

 

Dimarts, 12 de juny.

Fotografies Sala de Plens del Consell Comarcal, moment de l’acte.

 

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat