Àrees

Esteu aquí: Inici Notícies El Consell Comarcal de la Segarra i ASPID potencien l'emprenedoria
Notícies

El Consell Comarcal de la Segarra i ASPID potencien l'emprenedoria

Gràcies a la col•laboració entre l’administració i l’entitat al 2018 s’han atès 20 persones i s’han creat 5 empreses a la comarca . ASPID i el Consell Comarcal de la Segarra han signat aquest matí un conveni de col·laboració per dur a terme programes, actuacions i acords orientats al suport i a l’acompanyament als emprenedors i les emprenedores en el procés de creació de la seva pròpia empresa, oferint l’assessorament perquè puguin consolidar la seva activitat econòmica amb la integració de bones pràctiques de responsabilitat social empresarial.

Bookmark and Share
El Consell Comarcal de la Segarra i ASPID potencien l'emprenedoria

Moment de la signatura del conveni

Dimecres, 27 de febrer de 2019.

EL CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA I ASPID POTENCIEN L’EMPRENEDORIA

Gràcies a la col·laboració entre l’administració i l’entitat al 2018 s’han atès 20 persones i s’han creat 5 empreses a la comarca

ASPID i el Consell Comarcal de la Segarra han signat aquest matí un conveni de col·laboració per dur a terme programes, actuacions i acords orientats al suport i a l’acompanyament als emprenedors i les emprenedores en el procés de creació de la seva pròpia empresa, oferint l’assessorament perquè puguin consolidar la seva activitat econòmica amb la integració de bones pràctiques de responsabilitat social empresarial. L’acord també inclou la promoció i la divulgació de l’emprenedoria a la comarca de la Segarra. 

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Comarcal de la Segarra, amb la presència del president comarcal, Xavier Casoliva, i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho.

El Servei d’Autoocupació i Emprenedoria d’ASPID desenvoluparà en el àmbit de la Segarra l’assessorament i l’acompanyament individualitzat a emprenedors; la confecció del pla d’empresa i les anàlisis de viabilitat, amb la corresponent emissió del certificat de viabilitat; l’assessorament en la recerca de finançament en els primers passos d’inici de l’activitat, que es fa per mitjà de la disposició d’una consultora financera experta que ajuda a analitzar la viabilitat; l’assessorament sobre els ajuts, els avantatges i les bonificacions; l’assessorament i l’accés a finançament bancari, i la identificació de possibles bones pràctiques de responsabilitat social empresarial a incloure en el nou model de negoci.

ASPID es compromet a facilitar al Consell Comarcal de la Segarra, amb una periodicitat trimestral, les dades necessàries per fer un seguiment de la tipologia de les atencions que es duen a terme a la comarca.

Per desenvolupar totes aquestes accions, ASPID disposarà de professionals de l’àmbit social i d’empresa que desenvoluparan aquestes accions a la pròpia comarca. A més, es cedirà a l’associació una sala d’atenció individualitzada de la seu del Consell Comarcal.

De la seva banda, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra informarà, orientarà i derivarà els ciutadans i les ciutadanes interessades en crear una empresa o en fer-se autònoms als Serveis d’Autoocupació i Emprenedoria d’ASPID. També difondrà pels seus mitjans i a través de la seva xarxa d’agents de promoció econòmica els serveis d’autoocupació i emprenedoria, fruit de la col·laboració amb ASPID, i comptarà amb aquesta associació per engegar noves iniciatives, projectes, jornades o altres accions de promoció de l’emprenedoria i l’autoocupació a la comarca.

 

Balanç de 2018

Un total de 20 persones (el 65%, dones i més de la meitat tenen més de 45 anys) de la comarca de la Segarra, majoritàriament de Cervera, han estat ateses per ASPID l’any 2018 a través de diferents programes d’emprenedoria i autoocupació. En total, s’han creat 5 empreses dels àmbits de l’hoteleria, l’educació i el comerç. Concretament; 3 bars a Cervera i 1 a Torà. Una perruqueria i una bugaderia a Cervera. Cal dir que moltes de les emprenedores contemplen l’autoocupació com una fórmula per conciliar la vida familiar i laboral.

                                                              

SignaturaASPID1-20190227.JPG

Imatges del moment de la signatura del conveni.

Més informació us facilitem el contacte del servei de premsa d’ASPID 973 22 15 96 a través del qual hem coordinat la nota de premsa.

Accions del document


© Consell Comarcal de la Segarra · P/ Jaume Balmes, 3 · 25200 · Cervera ·
Telèfon: 973 531 300 · Fax: 973 532 337 · consell@ccsegarra.cat · www.ccsegarra.cat